Categories: Ηλεία

Δεκαήμερο χωρίς καθαρό νερό για τους κατοίκους της Κυλλήνης – Λάσπη στις βρύσες!

Share

Γεμάτο λάσπη είναι το νερό της τοπικής κοινότητας Κυλλήνης, που το τελευταίο δεκαήμερο, φτάνει στις βρύσες των νοικοκυριών ακάθαρτο και ακατάλληλο για κάθε χρήση.

Οι κάτοικοι της κοινότητας, αλλά και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι αγανακτισμένοι καθώς το συγκεκριμένο νερό δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ούτε για να κάνουν ντους με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να αγοράζουν μπουκάλια νερό ακόμα και για να ποτίσουν τα λουλούδια τους. Άλλοι πάλι μεταβαίνουν σε συγγενικά σπίτια εκτός Κυλλήνης, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν καθαρό νερό για να κάνουν μπάνιο οι ίδιοι ή τα παιδιά τους.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η μία από τις τρεις γεωτρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή, έχει βυθίσει, με αποτέλεσμα να μεταφέρει στον αγωγό εκτός από νερό και χώμα, κάτι που έχει ως συνέπεια στις βρύσες να τρέχει λάσπη. Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο τώρα το καλοκαίρι, εξαιτίας της υψηλής κατανάλωσης, καθώς η Κυλλήνη είναι τουριστική περιοχή και την επισκέπτονται όχι μόνο ετεροδημότες αλλά και τουρίστες που φτάνουν εκεί μέσω του λιμανιού. Μάλιστα επαγγελματίες της περιοχής αναφέρουν ότι εξαιτίας της θέσης που έχει στον τουρισμό η Κυλλήνη, θα έπρεπε η περιοχή να τυγχάνει αντίστοιχου ενδιαφέροντος και από τους αρμόδιους.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Κυλλήνης, Γιώργος Βώσσος, ήδη ο δήμος και η τοπική κοινότητα, έχουν κάνει προσπάθειες για την οριστική επίλυση του προβλήματος ενώ έχουν προχωρήσει και στην επισκευή της γεώτρησης που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει το πρόβλημα. Όπως εξήγησε στην εφ. Πατρίς, ο κ. Βώσσος, είναι θέμα δεκαημέρου να αποκατασταθεί η βλάβη και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να πάρουν και πάλι καθαρό νερό.

«Το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει έντονο πρόβλημα με το νερό καθώς από τις τρεις γεωτρήσεις, η μία έχει βυθίσει και βγάζει αρκετή λάσπη. Την έχουμε επισκευάσει τρεις φορές, είναι ενημερωμένος και ο δήμαρχος και η τεχνική υπηρεσία. Χθες αλλάξαμε τα μοτέρ και τις αντλίες είναι όλα καινούργια και την αφήσαμε να καθαρίσει. Όμως δεν καθαρίζει γιατί φέρνει πολύ άμμο και λάσπη μέσα από τη γεώτρηση. Έχουν γίνει προσπάθειες για να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες και πιστεύω πως θα λυθεί το πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα υπήρχε και πέρυσι ένα μικρό διάστημα αλλά ειδικά το καλοκαίρι, με την πολλή κατανάλωση δεν επαρκεί το νερό. Είμαστε σε εξέλιξη να φτιάξουμε και κάποια άλλη γεώτρηση και να επισκευάσουμε και τις υπάρχουσες για να επιλυθεί το πρόβλημα. Αυτό δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε δύο ημέρες, χρειάζεται ένα δεκαήμερο για να λύσουμε το πρόβλημα με τις γεωτρήσεις στο 100%», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Κυλλήνης, Γιώργος Βώσσος και εξήγησε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα υψηλότερα σημεία του χωριού, καθώς λόγω του υψομέτρου σε κάποια σπίτια δεν φτάνει το νερό.

«Δεν έχει όλο το χωριό πρόβλημα με το νερό, έχουν τα σπίτια που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Από τη μέση του χωριού και προς το λιμάνι έχουν όλα τα σπίτια νερό και τα μαγαζιά», τόνισε.

Θα τοποθετηθούν δεξαμενές

Το χρόνιο πρόβλημα με το νερό στην Κυλλήνη, φαίνεται πως θα αποκατασταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς όπως αποκάλυψε στην εφ. Πατρίς, ο πρόεδρος της κοινότητας, αναμένεται να τοποθετηθούν δεξαμενές νερού οι οποίες θα χρησιμεύσουν και για την ποιότητά του αλλά και την ποσότητα του. Για το λόγο αυτό ο κ. Βώσσος, έκανε έκκληση μέσω της εφ. Πατρίς, να βοηθήσει ο κόσμος ώστε να βρεθεί ο χώρος εκείνος που θα τοποθετηθούν οι δεξαμενές καθώς μέχρι σήμερα, η δημοτική αρχή, έχει βρει εμπόδια στην αναζήτηση οικοπέδου.

«Κάναμε κάποιες προσπάθειες με τον δήμαρχο να κατασκευαστούν κάποιες δεξαμενές καινούργιες, έχουμε βάλει στον προϋπολογισμό χρήματα γι αυτό, έχουμε αλλάξει τον κεντρικό αγωγό που συνδέει την δεξαμενή με το δίκτυο και αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναζήτηση χώρου και παρακαλώ αν έχει κάποιος χώρο 500 τετραγωνικά για να τοποθετήσουμε τις δεξαμενές θα κάνει πολύ καλό στο χωριό για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Το ζητάω σαν χάρη γιατί έχουμε πάει σε δύο σημεία και δεν μας έχουν αφήσει να κάνουμε τοποθέτηση δεξαμενών», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Βώσσος.