Ηλεία

Δεκατρία αυτόφωρα και 338 πυρκαγιές φέτος στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Σε δεκατρείς αυτόφωρες συλλήψεις προέβησαν κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο οι πυροσβέστες του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, γεγονός που δείχνει τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην εκδήλωση μιας φωτιάς.

Τα συμβάντα ήταν αισθητά λιγότερα σε σχέση με το 2017, καθώς στην Ηλεία καταγράφηκαν συνολικά 386 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 48 αφορούσαν δασικές εκτάσεις και οι 338 αγροτικές. Συνολικά κάηκαν 2724 στρέμματα, από τα οποία τα 1384 είναι δάση και 1339 αγροί. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής σχημάτισε 347 δικογραφίες για τις περιπτώσεις αυτές.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Γιάννης Καραμαλίκης, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι πλέον οι πυρκαγιές δεν είναι «προνόμιο» του καλοκαιριού αλλά εκδηλώνονται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

«Μπορεί να ολοκληρώθηκε χθες η αντιπυρική περίοδος τυπικά, όμως διαπιστώνουμε ότι οι καιρικές συνθήκες και η θερμοκρασία ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Θα πρέπει να αντιληφθούμε την αλλαγή που έχει επέλθει στις κλιματολογικές συνθήκες και να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ανάβουμε φωτιά, ώστα να γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις διατάξεις», δήλωσε ο κ. Καραμαλίκης προσθέτοντας ότι η φετινή περίοδος ήταν καλύτερη χάρη στην πρόληψη την άμεση επέμβαση και τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο διοικητής ΠΥ Ηλείας σημείωσε ότι η υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα και για τους σεισμούς, έχοντας συντάξει μνημόνια και έχοντας τα διασωστικά οχήματα ετοιμοπόλεμα.

Όλη η επικαιρότητα