Ελλάδα

Δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη – Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού

Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφει στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που υπάγεται απευθείας στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας το Πολίτη.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, που έληγε η καραντίνα των 14 ημερών στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και η οποία -σύμφωνα με τη ΓΓΑΠ- προβλεπόταν μετά την επαναμεταγωγή του από τα Γρεβενά.

Το 14ήμερο έληξε την Παρασκευή με αποτέλεσμα ο Βασίλης Δημάκης να προχωρήσει και πάλι σε απεργία πείνας και δίψας από το Σάββατο, πυροδοτώντας νέες αντιδράσεις.

Την είδηση για την επιστροφή του Δημάκη στο αρχικό χώρο κράτησης του, ανακοίνωσε η ίδια η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η όποια δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο Δημάκης επιστρέφει στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, καθώς εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταγωγές του και η κράτηση του σε άλλους χώρους και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες» ανέφερε και συμπλήρωσε με νόημα: «Ευελπιστώ ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει ήσυχα την εκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο, αλλά και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του».

Σημειώνεται ότι ο Δημάκης θα μεταφερθεί στην Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο και κατά πάσα πιθανότητα στο ίδιο κελί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα