Περιβάλλον

Δεν αντιδικεί με τους πολίτες… απευθύνει συστάσεις σε όσους παραμελούν τα ζώα

14855_ph1.jpg

Δεν έχει ισχύ είδηση ότι μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου προχώρησαν σε μήνυση κατά ιδιοκτήτη σκυλιού γκριφόν μετά την κίνηση του τελευταίου να το πάει στο χώρο που λειτουργεί σαν καταφύγιο στην περιοχή της Συντριαδας. Μια ημέρα μετά το σκυλί -που ήταν σε κακή κατάσταση- δεν κατάφερε ν` αντέξει και πέθανε…

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε σκέψη για να γίνει κάτι τέτοιο (σ.σ. μήνυση) αλλά τελικά επικράτησε η αντίληψη ότι σκοπός του συλλόγου δεν είναι η αντιδικία με τους πολίτες που παραμελούν τις υποχρεώσεις τους προς τα ζώα που έχουν υπό την ευθύνη τους αλλά οι συστάσεις ώστε να υπάρχει συνέπεια από την πλευρά τους… Με το συγκεκριμένο σκεπτικό τα μέλη του συλλόγου έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία και όχι μήνυση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σε πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις όμως -σχολίασαν κύκλοι του συλλόγου- η μήνυση κατά των υπευθύνων θα είναι μονόδρομος!

Πέρα από το συγκεκριμένο γεγονός ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου εξέδωσε ανακοίνωση για το καινούργιο, θλιβερό, περιστατικό θανάτωσης σκύλων με φόλες στην παραθαλάσσια περιοχή του Σκοπευτηρίου Σπιάντζας, που αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τη θανάτωση με φόλες σκύλων στην παραλία Σκοπευτηρίου Σπιάντζας, εκφράζουμε την αγανάκτηση, τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τη βάρβαρη αυτή πράξη κάποιων ανθρωπόμορφων τεράτων.

Οι υπάνθρωποι αυτοί ας βγάλουν αλλού τα κτηνώδη ένστικτα τους και όχι στα απροστάτευτα ζώα.


Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου Οικιστών Σκοπευτηρίου Σπιάντζας για την εξεύρεση των δραστών».

Γ.Γ.

Όλη η επικαιρότητα