Καταναλωτές

Δεν έχουν πληρώσει τέλη 3,5 εκατ. πολίτες – Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

teli.jpg
Ακούστε το άρθρο

Tρεις ημέρες έμειναν για 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι περιμένουν την τελευταία στιγμή ή την… εθιμοτυπική παράταση, προκειμένου να πάρουν τα τέλη κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που δεν πάρουν τα τέλη έρχονται τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, λιγότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες Ι.Χ. και μοτοσικλετών έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.
Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει κάποια παράταση στην προθεσμία, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί ατύπως κάποια ολιγοήμερη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, τα τέλη κυκλοφορίας έχουν πληρώσει έως τώρα περίπου 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, κάτι που σημαίνει ότι στα ταμεία των τραπεζών αναμένονται ακόμα 3,5 εκατομμύρια υπόχρεοι.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, του φόρου ακίνητης περιουσίας, των ετών 2011, 2012 και 2013, αλλά και το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Σε συνδυασμό με όσους σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες αλλά και με όσους θέλουν να πάρουν του νέους κλειδάριθμους για την εφορία, αναμένεται κοσμοσυρροή στις εφορίες και απίστευτη ταλαιπωρία.

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες που δεν θα σπεύσουν να πληρώσουν τα τέλη, τους περιμένει πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών εις διπλούν. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Όλη η επικαιρότητα