Ηλεία

Δεν είχε τον… Θεό του! – Έκλεψε 6.300 ευρώ από Ιερό Ναό του Πύργου

Το ποσό των 6.300 ευρώ αφαίρεσε από το ταμείο του Ιερού Ναού, ο άνθρωπος… της εκκλησίας ο οποίος παραδέχθηκε την πράξη του επέστρεψε μέρος του ποσού.
Ακούστε το άρθρο

Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται πως είχε ο…. μακρυχέρης άνθρωπος της εκκλησίας ο οποίος την Πέμπτη 5 Μαΐου αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στον Πύργο, το ποσό των 6.300 ευρώ!

Ο δράστης που ανήκει στον χώρο της εκκλησίας φαίνεται πως γνώριζε καλά τα κατατόπια μιας και σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στις Θείες Λειτουργίες του συγκεκριμένου Ιερού Ναού, ενώ στην Ηλεία είχε επιστρέψει πρόσφατα μετά την παρουσία του στην Πάτρα όπου και χειροτονήθηκε από Μητροπολίτη πόλης της Θεσσαλίας.

Λόγω της «θητείας» του στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ο εν λόγω άνδρας είχε αποκτήσει κλειδιά και όταν βρήκε την ευκαιρία «τρύπωσε» στην εκκλησία και πήρε τον συγκεκριμένο ποσό από το ταμείο, λίγες μόνο ημέρες μετά το Πάσχα, την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Δυο μέρες μετά την κλοπή, οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού το αντιλήφθηκαν και ενημέρωσαν άμεσα τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό όσο και την Αστυνομία, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του Δήμου Πύργου να εντοπίζει το δράστη από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και να προχώρα στην προσαγωγή του.

Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα μέρος των κλεμμένων χρημάτων το οποίο επιστράφηκε στους υπεύθυνους του Ιερού Ναού.

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και όπως είναι λογικό το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη αναστάτωση στους κύκλους της εκκλησίας και ειδικά στην Ι.Μ. Ηλείας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού που διαπράχθηκε πριν από οκτώ ημέρες σε Ιερό Ναό του Πύργου Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος στις 5-5-2022 το βράδυ, εισήλθε σε Ιερό Ναό και αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο, που βρισκόταν στο εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των (6.300) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του κατηγορούμενου, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Ο άνδρας παρέδωσε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των (3.995)  ευρώ, ως μέρος των κλεμμένων χρημάτων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον εφημέριο του Ιερού ναού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα