Ηλεία

Δεν μετακινείται η παθολόγος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας – Ανακλήθηκε η απόφαση από την 6η ΥΠΕ

Ακούστε το άρθρο

Ανακλήθηκε τελικά η απόφαση της 6ης ΥΠΕ περί μετακίνησης ιατρού- παθολόγου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για τρεις μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η απόφαση ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης που είχε εκδοθεί στις 10 Απριλίου υπογράφεται, όπως και η προηγούμενη, από τον αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Κωστακιώτη, φέρει χθεσινή ημερομηνία και κοινοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Παραμένει στην θέση της

Βάσει της απόφασης ανακαλείται το έγγραφο 12843/10-04-2018 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ που αφορά την μετακίνηση ιατρού Β’ Παθολογίας από το Γ.Ν. Ηλείας-Ν.Μ. Αμαλιάδας στο Π.Γ.Ν. Πατρών, για κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών από 1/5/2018 και για χρονικό διάστημα τριών μηνών και η ιατρός επιστρέφει στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας που είναι η οργανική της θέση.

Η ανάκληση ήρθε μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του αν. διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννη Λέντζα στην εφημερίδα ‘Π’, ο οποίος είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την 6η ΥΠΕ περί ανάκλησης της αρχικής απόφασης.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αρχική απόφαση μετακίνησης είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις και εντός Νοσοκομείου αλλά και από τον δήμο Ήλιδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

Για το θέμα ο κ. Λέντζας ανέφερε: «Όπως είχα τονίσει θα γινόταν ανάκληση της απόφασης, όπως και έγινε από τον κ. Κωστακιώτη. Το ότι παραμένει η ιατρός στην οργανική της θέση στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δεν είναι μόνο προς όφελος της Αμαλιάδας είναι και προς όφελος όλου του οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, γιατί από τους παθολόγους της Αμαλιάδας καλύπτονται και εφημερίες στην Νοσηλευτική Μονάδα του Πύργου και ουσιαστικά η παραμονή της ιατρού συμβάλλει στην όλη προσπάθεια που γίνεται για αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό».

 

Όλη η επικαιρότητα