«Δεν μου κοβόντουσαν τα χέρια»: Κατέρρευσε ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στην ταφή του

Share

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην ταφή του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του στην πτώση του μοιραίου Φάντομ, ανοιχτά της Ανδραβίδας τη Δευτέρα.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου, την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, δεν άντεξε και στην ταφή του γιου του φώναξε: «Είσαι ψηλά αγόρι μου, είσαι ψηλά. Και τη σημαία σου βάλανε επάνω σου».

«Είσαι ψηλά τώρα»

«Έχεις θέα αγόρι μου, έχεις θέα. Του άρεσε η θέα. Ερχόσουν εδώ σου άρεσε. Πάρε τη θέα αγόρι μου. Πάρε τη θέα. Όλη δική σου αγόρι μου η θέα. Ψηλά είσαι κι εδώ, ψηλά. Όχι όσο ψηλά όσο θα ήθελες, αλλά ψηλά είναι. Γι’ αυτό σε έφερα εδώ» είπε ο Μάριου – Μιχαήλ πάνω από τον τάφο του γιου του.

«Και τη σημαία αγόρι μου σου έβαλαν πάνω. Είσαι πλήρης τώρα. Δεν σε έκοβαν στην Καλαμάτα που μου έλεγες ‘πατέρα φοβάμαι μην με κόψουν’. Δεν μου κοβόντουσαν τα χέρια» συμπλήρωσε, ενώ έκλαιγε…

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

ταφή του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 12:30, στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μεταξύ άλλων, στην ταφή παραβρέθηκαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι), Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφού ολοκληρώθηκε η ταφή, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς του υποσμηναγού ακολούθησαν την πομπή από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, όπου νωρίτερα έλαβε χώρα η εξόδιος ακολουθία, έως το χωριό Πικέρνι για την ταφή.

Στεφάνι κατέθεσε στο μνήμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο αρχηγός ΓΕΑ παρέδωσε το ξίφος και τη σημαία.

Η στιγμή της ταφής του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ