Style

Δεν νοείται ανδρική περιποίηση χωρίς αυτό το προϊόν

Έχεις πειστεί πια ότι για να διατηρείς την καλή υγεία και τη νεανική όψη της επιδερμίδας σου πρέπει να επενδύσεις στην περιποίησή της. Έστω και αν το κάνεις λιτά και μινιμαλιστικά.
Ακούστε το άρθρο

Πριν από κάποια χρόνια, δεν τολμούσα να ανοίξω συζήτηση με τους άντρες της παρέας μου για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Θα με κοίταζαν λοξά ή θα με θεωρούσαν τρελή. Βασικά, δεν θα καταλάβαιναν τίποτα απ’ όσα θα τους έλεγα, νομίζοντας ότι μιλάω μια ξένη γλώσσα που δεν τους ενδιαφέρει να τη μάθουν.

Εκείνες τις εποχές, που δεν είναι πολύ μακρινές από το σήμερα, δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο της καθημερινής τους περιποίησης κάτι άλλο πέρα από τα βασικά, όπως το σαπούνι, το σαμπουάν, το αφρόλουτρο και ο αφρός ξυρίσματος.

Η ανδρική περιποίηση σήμερα

Σκέφτομαι πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Όχι στο 100%, αλλά σίγουρα προς το καλύτερο. H καταναλωτική συμπεριφορά των αντρών αλλάζει διαρκώς, με το ποσοστό των ανδρικού κοινού που φροντίζει για την εμφάνισή του να αυξάνεται σταθερά. Τώρα πια μπορώ να ανοίξω μια συζήτηση με πολλούς για τα σαμπουάν νέας γενιάς σε μπάρα που έχουν αντικαταστήσει το κλασικό υγρό σαμπουάν ή για τη σημασία του beard oil για την περιποίηση της γενειάδας τους.

Ωστόσο, η βασική διαφορά σε σχέση με τις γυναίκες είναι ότι οι άντρες θέλουν μια πολύ απλή ρουτίνα περιποίησης, με όσο λιγότερα προϊόντα γίνεται.

Δεν θα ξεχάσω που πριν από λίγο καιρό ένας καλός φίλος με ρώτησε: Αν πρέπει να χρησιμοποιώ μόνο ένα προϊόν στην περιποίησή μου ποιο θα είναι αυτό; Μου φάνηκε περίεργη η ερώτηση, αλλά στάθηκα να το σκεφτώ, γιατί ακόμα και ένα μόνο προϊόν περιποίησης είναι καλύτερο από το τίποτα! Μήπως να τα κάνουμε δύο και να τελειώνουμε;

Ποιο πρέπει να είναι το ένα και μοναδικό προϊόν (άντε, δύο!) της περιποίησής σου

Θεωρώ δεδομένο ότι καθαρίζεις το πρόσωπό σου με ένα σαπούνι ή με ένα gel καθαρισμού. Με την πολύτιμη βοήθειά αυτών των προϊόντων, το πρωί απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, το περίσσιο σμήγμα και τα υπολείμματα λιπαρότητας που παράγεται στον ύπνο. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και το βράδυ για να αφαιρείς τα βακτήρια και τους ρύπους που συσσωρεύονται στο δέρμα από την αστική ρύπανση.

Ωραία! Τώρα που απελευθέρωσες τους φραγμένους πόρους και καθάρισες την επιδερμίδα σου, θα την αφήσεις έτσι; Μετά τον καθαρισμό, πρέπει να ακολουθεί η ενυδατική φροντίδα. Και μάλιστα είναι η σωστή στιγμή να την προσφέρεις στο πρόσωπό σου γιατί τα ευεργετικά συστατικά της διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό.

Αν δεν θέλεις να έχεις πολλά προϊόντα στο μπάνιο σου και να ασχολείσαι πολλή ώρα με την ομορφιά σου, αρκέσου σε ένα και μόνο προϊόν περιποίησης. Πόνταρε σε μια 24ωρη ενυδατική κρέμα περιποίησης που να ταιριάζει στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και να μπορείς να την εφαρμόζεις πρωί και βράδυ.

Αν έχεις λιπαρό δέρμα, χρειάζεσαι ελαφριές, λεπτόρρευστες κρέμες σε υφή gel ή lotion που μειώνουν τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα και έχουν ματ υφή, ώστε να μη γυαλίζει το πρόσωπό σου.

Να θυμάσαι ότι με τη σωστή κρέμα προσώπου προσφέρεις ενυδάτωση και διατηρείς την υγρασία για πολλές ώρες, καθυστερείς την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ή, αν αυτές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, επιβραδύνεις την εξέλιξή τους. Επιπλέον, δημιουργείς ένα φιλμ προστασίας από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος.

Στην περίπτωση που μπερδεύεσαι με την πληθώρα των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, μια καλή συμβουλή είναι να προτιμάς φόρμουλες που είναι φιλικές και ήπιες στο δέρμα, και δεν περιέχουν σιλικόνη, parabens και mineral oils, για να αποφεύγεις κάθε ενδεχόμενο ερεθισμού ή ερυθρότητας.

Πηγή: ow.gr

Όλη η επικαιρότητα