Ελλάδα

«Δεν πετάμε τίποτα»: Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων

fabc3f903178f9af3f125e51a8655a38.jpg
Η ανάδειξη του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων και η σημασία της αξιοποίησης του περισσευούμενου φαγητού τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διήμερου φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων που συνδιοργανώνουν οι ΜΚΟ «WWF Ελλάς» και «Μπορούμε» το Σαββατοκύριακο στον συνεργατικό χώρο «Impact Hub Athens» στου Ψυρρή.

Κόσμος κάθε ηλικίας πηγαίνει από το Σάββατο στο φεστιβάλ για να ενημερωθεί για το μεγάλο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων (179 κιλά φαγητού σπαταλάει κάθε χρόνο ένας Ευρωπαίος) και να συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων.

Γνωστοί σεφ, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Άκης Πετρετζίκης και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, δημιουργούν ευφάνταστες συνταγές με περισσεύματα τροφίμων, ενώ φορείς, όπως το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Παιδικό Μουσείο, διοργανώνουν εργαστήρια για την ανάγνωση των ετικετών στα τρόφιμα και την ενημέρωση των παιδιών για τη σπατάλη, μέσα από το παιχνίδι.

Το διήμερο πρόγραμμα συμπληρώνουν προβολές ντοκιμαντέρ και έκθεση φωτογραφίας του Αντρέα Μπονέτι. Επίσης, αύριο μέλη της ιστοσελίδας «Οι Συνταγές της Παρέας» θα φτιάξουν γλυκά στο σπίτι τους και θα τα φέρουν στο φεστιβάλ, προκειμένου να δοθούν μέσω του «Μπορούμε» σε ιδρύματα που τα χρειάζονται.

«Με τη διοργάνωση αυτή στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού κατά της σπατάλης τροφίμων σε επίπεδο παραγωγής, αλλά και όσον αφορά στη δική μας συμπεριφορά ως καταναλωτές. Η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι σημαντική τόσο σε ανθρωπιστικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «WWF», Ιάσονας Κάντας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του «WWF» με θέμα «Καλύτερη ζωή», που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. έως 7 μ.μ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα