Ηλεία

Δεν συγκινεί τους πολίτες το αποψινό Τζακ Ποτ στο ΤΖΟΚΕΡ

praktoreia_2.jpg

Πριν από κάποια χρόνια, είχαμε ουρές έξω από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όταν είχαμε συνεχόμενα τζακ ποτ στο Τζόκερ, όπως καλή ώρα έχουμε σήμερα.


O κόσμος έψαχνε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που θα του άλλαζε για πάντα, προς το καλύτερο, τη ζωή.


Αυτές οι εποχές όμως φαίνεται πως έχουν περάσει και πολύ δύσκολα θα τις ξαναδούμε στο μέλλον.


Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, με το … κερασάκι στην τούρτα να είναι φυσικά τα capital controls, έχει μειώσει τον τζίρο στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ κατά 50% τουλάχιστον και τα συνεχόμενα τζακ ποτ στο Τζόκερ, δεν πολυσυγκινούν πλέον.


Και είναι φυσικό αυτό, αφού οι Έλληνες κοιτούν πρώτα απ’ όλα να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, δηλαδή την σίτιση κατά κύριο λόγο και μετά να μπουν σε ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να δοκιμάσουν την τύχη τους.


Ακόμη και το ποσό που μοιράζει το Τζόκερ και φθάνει τα 8.600.000 ευρώ δεν οδηγεί στο να έχουμε ουρές στα πρακτορεία, αφού και το ένα ευρώ σκέπτεσαι πλέον να το δαπανήσεις! 


Και αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα και της Ελληνίδας. 


Ας δούμε όμως τι μας δήλωσαν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ στον Πύργο, από τους οποίους ζητήσαμε την άποψη τους για τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει φυσικά και τον τζόγο.

Δημήτρης Μουσταφέρης: «Υπάρχει μεγάλη μείωση, που φθάνει το 30%-40% και αυτό οφείλεται γενικότερα στην οικονομική κρίση και όχι μόνο τα capital controls. Οι πολίτες δεν έχουν χρήματα. Ο κόσμος ανησυχεί αφού δεν υπάρχουν χρήματα και έτσι έχει πέσει η αγοραστική δύναμη παντού. Όχι μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, παντού. Η άνοδος από τα συνεχόμενα τζακ ποτ στο Τζόκερ είναι σχεδόν μηδενική, και δεν πιστεύω ότι η κατάσταση θα αλλάξει σύντομα. Όσο ο κόσμος ανησυχεί για την οικονομική κρίση, δεν θα έχουμε άνοδο ούτε στον τζόγο».


Ιωάννης Λούτας: «Η κίνηση είναι πάρα πολύ πεσμένη. Ο κόσμος έχει επηρεαστεί από την οικονομική κατάσταση που υπάρχει. Η μείωση φθάνει το 50% και δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν πολλά ακόμη και αν δεν υπάρχει το capital control. Απλά ίσως να ανέβει λίγο η προσέλευση του κόσμου στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όχι όμως πολύ. Τα συνεχόμενα τζακ ποτ στο Τζόκερ δεν έχουν βοηθήσει να αλλάξει η κατάσταση. Για μένα είναι σαν να μην υπάρχει το τζακ ποτ».


Ιωάννης Δρίνας: «Η κίνηση είναι βυθισμένη, όχι απλώς πεσμένη. Η οικονομική κρίση και φυσικά τα capital controls έχουν επηρεάσει πολύ την κίνηση στα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Δεν υπάρχουν χρήματα και οι άνθρωποι το σκέπτονται πολύ να παίξουν τυχερά παιχνίδια. Η μείωση είναι πάνω από 50% και αυτή είναι μεγαλύτερη μετά την επιβολή των capital controls. Τα συνεχόμενα τζακ ποτ στο Τζόκερ δεν έχουν βοηθήσει στην άνοδο των τυχερών παιχνιδιών, αφού ο κόσμος δεν έχει χρήματα και δεν παίζει. Και να μην υπάρχει το capital control δεν νομίζω ότι θα αλλάξει ιδιαίτερα η κατάσταση».
Του Χρ. Κανελλόπουλου

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα