WEB tv Ηλεία

«Δεν θα είναι δομή αλλά μνημείο βαρβαρότητας» – Το μήνυμα του δημ. Πύργου και των κατοίκων του Επιταλίου στην πρώτη κινητοποίηση (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής προσφυγικής δομής στην περιοχή τους είναι οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής του Επιταλίου.

Αυτό διατράνωσαν προς κάθε κατεύθυνση κατά τη χθεσινή πρώτη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, με τον συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο Πύργου- Κυπαρισσίας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, οικογένειες με μικρά παιδιά βρέθηκαν εκεί για να φωνάξουν ότι δεν επιθυμούν στην περιοχή τους να έρθουν μετανάστες.

Όχι γιατί είναι ρατσιστές, αλλά γιατί θεωρούν ότι είναι άδικο η περιοχή τους που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα να φορτωθεί ένα ακόμα.

Και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν, χωρίς να υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός και ειδικά σε έναν χώρο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Ο αγώνας τώρα ξεκινάει…

Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία ενός μνημείου βαρβαρότητας, μιας φυλακής στον ιερό τόπο της Ολυμπιακής Γης της Ηλείας, σε μικρή απόσταση από την Ολυμπία και το λιμάνι του Κατακόλου, ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τον οποίο σχεδιασμό για την δημιουργία μίας κλειστής δομής φιλοξενίας ενός τόσου μεγάλου αριθμού μεταναστών .

Και θα το κάνουμε με αγώνα και δυναμικές κινητοποιήσεις όπου και όποτε χρειαστεί», αφού ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν έγινε ποτέ ανέφερε χαρακτηριστικά, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα αλλά και  επευφημίες από τους συγκεντρωμένους κατοίκους ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν μας σέβεται ανέφερε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και ένας από τους κύριους οργανωτές της χθεσινής συγκέντρωσης Γιάννης Μπαλάσκας.

Την στήριξη τους στον αγώνα των κατοίκων και την αντίθεση τους στην δημιουργία της κλειστής δομής εξέφρασαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ κ Κώστας Νικολούτσος, Στάθης Καννής, Αντώνης Καράμπελας,  Γιάννης Αργυρόπουλος, Λάμπης Αριστειδόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αναγέννεσης» Γιώργος Κουρκούτας.

«Είμαστε αποφασισμένοι….»

«Δεν τους θέλουμε. Όλα αυτά τα περιστατικά που βλέπουμε στην τηλεόραση να συμβαίνουν σε άλλες περιοχές, δεν θέλουμε να τα ζήσουμε στο χωριό μας.

Δεν επιθυμούμε άλλοι να σχεδιάζουν για εμάς χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους εμάς.

Αν προχωρήσει όλος αυτός ο σχεδιασμός θα μας βρουν απέναντι και θα αντιδράσουμε όπως μπορούμε γιατί είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τον τόπο μας»

Με αυτά τα λόγια οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους, να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την δημιουργία της προσφυγικής δομής στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου «Αιγαίον».

«Φοβόμαστε και ανησυχούμε. Βλέπουμε  όλα αυτά που συμβαίνουν και σκεφτόμαστε ότι σε λίγο καιρό μπορεί αντίστοιχα να συμβαίνουν και στην περιοχή μας.

Ποιος θα μας προστατεύσει. Τι θα γίνει αν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι θα είναι κλεισμένοι σε ένα στρατόπεδο ξεκινήσουν να εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές.

Εδώ ακόμα και τώρα, με την έλλειψη αστυνόμευσης που υπάρχει, νιώθουμε φόβο για τις ιδιοκτησίες μας. Φανταστείτε όταν θα υπάρχουν στην περιοχή μας τόσοι ξένοι άνθρωποι, που δεν θα γνωρίζουμε από πού προέρχονται και το τι είναι ο καθένας»

Όλη η επικαιρότητα