Δεν θέλω να με επιμορφώσεις κ. Σταϊκούρα

«Μπορείς να τους ξεγελάσεις όλους για λίγο καιρό,

λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλον τον καιρό»

Abraham Linkoln 1809-1865

Του Θοδωρή Τάκη Αντωνόπουλου*

Δεν θέλω να με επιμορφώσει ο Σταϊκούρας. Θέλω να παραμείνω αμόρφωτος και αγράμματος επιστήμονας, ξύλο απελέκητο, χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον. Θέλω να μην αντιλαμβάνομαι και να μην με αντιλαμβάνονται. Να παραμείνω bos erectus (όρθιος βούς), άλαλος ρήτορας, μουγκός ποινικολόγος, κομπογιαννίτης γιατρός, αμήχανος μηχανικός, αλόγιστος λογιστής, ανοικονόμητος οικονομολόγος. Δεν θέλω να επιμορφωθώ ρε αδελφέ! Μου κάνω έτσι όπως είμαι. Μες τα ερέβη της αμάθειας, στα λαγούμια της άγνοιας, στα σπήλαια και στις κλεισούρες της απεριόριστης αμορφωσιάς. Στα όρη, στ’ άγρια βουνά. Θέλω να ζήσω και να απολαύσω την ψηφιακή ανυποληψία μου. Να πάω στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα χωρίς ψηφιακή σανίδα να σερφάρω. Γιατί ζαλίζομαι και δεν γουστάρω. Θέλω να μείνω χάχας, βλάκας και αδαής. Να με πιάνει κορόϊδο ο τζιμεϊλάς και ο βαϊμπεράς της γειτονιάς μου, ο απέναντι φεϊσμπουκάς μου. Να μην ξέρω να μετράω και να υπολογίζω, να πλανώμαι πλάνην οικτράν μέσα στην τύφλα μου. Να παραμείνω μύστης του αγνώστου και ιεροφάντης του αγνωστικισμού. Να σύρομαι, να παρασύρομαι και να χειραγωγούμαι.

Να παραμείνω ψηφιακά απροσάρμοστος και αποσυνάγωγος.

Χωρίς ψηφιακή αλληλεγγύη, χωρίς ψηφιακό προσανατολισμό, χωρίς ψηφιακή πυξίδα, αψήφιστα και αδιανόητα αντιδικτυακός. Χωρίς ψηφιακή συνείδηση. Δεν επιθυμώ να με επιμορφώσει ο Σταϊκούρας με αντίτιμο τα 600 € της ξεφτίλας και της κοροϊδίας που μου επιφύλαξε ο πονηρούλης. Δεν θέλω να παραδοθώ στη διδακτική του βουλιμία. Θέλω να παραμείνω αμαθής και ονειροπόλος. Να ζω μες τις παραισθήσεις και τις ψευδαισθήσεις μου. Να φαντασιώνομαι ότι τα δικαστήρια είναι ανοιχτά και αγορεύω, ότι στα ιατρεία συρρέουν ασθενείς και θεραπεύω, ότι στα γιαπιά εργάζονται πυρετωδώς τα συνεργεία και εποπτεύω, ότι όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούν και εγώ σαν οικονομολόγος ή λογιστής τις συμβουλεύω.

Δεν θέλω να με επιμορφώσει ο Σταϊκούρας, να με νοικιάσει μισοτιμής με Voucher στα ψευδεπίγραφα καταρτιστήρια που μηχανεύτηκε.

Προτιμώ να παραμείνω ακατάρτιστος, επαγγελματικά ανεπαρκής και ανερμάτιστος παρά να μου ανοίξει τα μάτια ο Σταϊκούρας. Παρά να με δουλέψει. Καλύτερα να δουλέψω εγώ όπως έμαθα κι ας αποτύχω (αφού απέτυχα να γίνω «Σταϊκούρας»).

Καλλίων του ΚΑΔ ο κάδος μου στον οποίον θα ρίψω το νοίκι και το ρεύμα του γραφείου μου, τις ασφαλιστικές εισφορές εμού και του προσωπικού μου, τους μισθούς των υπαλλήλων μου και γαία κορωνοϊομιχθήτω. Όσον για τον Σταϊκούρα: «λαγός την φτέρη έσειε..» κ.λ.π.

Περαστικά μας αξιότιμοι κ.κ. υπό επιμόρφωσιν και αναμόρφωσιν συνάδελφοι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι και λογιστές.

 

*δικηγόρου