Ελλάδα

«Δεν θυμάμαι τίποτα» είπε στον ανακριτή ο μαχαιροβγάλτης

maxairovgalths.jpg
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ που το βράδυ της περασμένης Τρίτης δε δίστασε να ξεσπάσει τη μανία του στο 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία μαχαιρώνοντάς το περισσότερες από 20 φορές.

Ο  20χρονος Σιρίνο Σράιβερ έμεινε στο γραφείο της  ανακρίτριας μόλις 15 λεπτά της ώρας και σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα του λόγια ήταν πως δεν θυμάται τίποτα!

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Λαμπρινός, ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του 20χρονου αναφέροντας ότι το τελευταίο διάστημα είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε με το μοιραίο αποτέλεσμα.

Ο Σράιβερ θα μεταφερθεί σε ειδικό κατάστημα κράτησης, προκειμένου να ακολουθήσει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του, ενώ αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την τύχη του.

Η ελληνικής καταγωγής μητέρα του 20χρονου, Αλεξάνδρα, έφθασε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μαζί με την κόρη της Βιρτζίνια και συνοδευόμενη από τον Ολλανδό Πρόξενο.

Η γυναίκα κατέθεσε ιατρικά ντοκουμέντα σχετικά με την πνευματική κατάσταση του γιου της καθώς, όπως ισχυρίζεται, ο 20χρονος είναι αυτιστικός, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο αδερφός του 20χρονου βρίσκεται στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί για φόνο και ληστεία. Όπως αποκαλύπτει η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», ο 24χρονος αδερφός του ανιματέρ συνελήφθη το Μάιο του 2007 στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ για ληστεία και συνενοχή σε δολοφονία αστυνομικού και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

Διαβάστε περισσότερα στο prismanews.gr, στο flashnews.gr και στο cretalive.gr

Ξύπνησε ο 12χρονος – Ζήτησε τη μητέρα του

Ευχάριστα είναι τα νέα για το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία, που έπεσε θύμα επίθεσης από τον 20χρονο Ολλανδό Σιρίνο Σράιβερ στην Κρήτη.

Η διαδικασία αποσωλήνωσης του 12χρονου, που εφερε σοβαρά τραύματα από τις 20 μαχαιριές που του κατάφερε ο νεαρός Ολλανδός ανιματέρ σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης, ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Νοσοκομείο Παίδων. Από την Παρασκευή, οι γιατροί είχαν αρχίσει την προσπάθεια να βγάλουν το μικρό από την καταστολή.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο 12χρονος, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού, μόλις άνοιξε τα μάτια του, έβαλε τα κλάματα και ζήτησε να δει τη μητέρα και τον αδερφό του.

Σήμερα θα γίνουν νευρολογικά τεστ, προκειμένου οι γιατροί να εκτιμήσουν την κινητικότητά του.

Όλη η επικαιρότητα