Αχαϊα Υγεία

«Δεν υπάρχει στην Πάτρα περιστατικό οξείας ηπατίτιδας…»

Ο κ. Καρβέλης ξεκαθάρισε πως τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει στην Πάτρα...
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορηματικός ότι δεν έχει διαπιστωθεί στην περιοχή μας κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό οξείας ηπατίτιδας, αλλά ούτε και ύποπτο κρούσμα της συγκεκριμένης ασθένειας στην Πάτρα, υπήρξε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που ανέφεραν για περιστατικό οξείας ηπατίτιδας στην Πάτρα, ύστερα από αναφορές ιδιώτη παιδιάτρου.

Ο κ. Καρβέλης ξεκαθάρισε πως τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει στην Πάτρα, καθώς ο ίδιος ενημερώθηκε και επισκέφθηκε χθες νωρίς το πρωί, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου «Παναγία η Βοήθεια» και είχε συνάντηση με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής, καθηγητή Γαβριήλ Δημητρίου.

Ταυτόχρονα ο κ. Καρβέλης δήλωσε πως ακόμα κι αν υπάρξουν κρούσματα σε περιοχή αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ, η υγειονομική περιφέρεια είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει και το σύστημα υγείας απολύτως έτοιμο να ανταπεξέλθει.

«Καταρχήν να πω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει στην περιοχή μας και ιδίως στην Πάτρα κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό οξείας ηπατίτιδας. Ούτε ύποπτο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, συζήτησα με τον διευθυντή της Παιδιατρικής τον καθηγητή κ. Δημητρίου ακόμα και μια περίπτωση η οποία ανεφέρθη από ελεύθερο επαγγελματία παιδίατρο ως υποψία κρούσματος με βάση εξετάσεις που έγιναν απεδείχθη ότι δεν επρόκειτο για κάτι τέτοιο. Άρα ισχύει αυτό το οποίο σας είπα ότι δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό.

Τώρα σε ότι αφορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα του συστήματος υγείας είναι απολύτως έτοιμο να ανταπεξέλθει και υπάρχουν σχετικές οδηγίες και από το υπουργείο Υγείας και σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν», ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Όλη η επικαιρότητα