Ηλεία

Δεσμεύσεις Κουρουμπλή για τάξη στο λιμάνι Κατακόλου

Σειρά ολιγόλεπτων αλλά ουσιαστικών συναντήσεων είχε την Κυριακή στο Λιμεναρχείο Κατακόλου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλής, καθώς άκουσε και κατέγραψε τα αιτήματα του Λιμενικού Σώματος και των οδηγών Ταξί.

Αρχικά, ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε από τον λιμενάρχη Δημ. Παπαηλιού για τα προβλήματα που χρειάζονται επίλυση, όπως το κτιριακό, και στη συνέχεια συζήτησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ερμής», Παν. Τσαπάρα, τα ζητήματα γύρω από το λιμάνι.

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα και δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα συμβάλει στην επίλυσή τους με κάθε τρόπο.

«Είχα συνάντηση με τον Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε ένα πάρα πολύ σημαντικό λιμάνι, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την κρουαζιέρα και τον τουρισμό. Έπειτα από αίτημά τους, συνάντησα και την Ένωση Αστυνομικών αλλά και τον Σύλλογο των Ταξί. Θεωρώ ότι πάντοτε πρέπει να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιου είδους αιτήματα γιατί ακούς και μαθαίνεις, δεν κατέχει κανείς τη μοναδική αλήθεια. Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους των ταξί, είπα ότι σε αυτό το λιμάνι πρέπει ζήσουν όλοι και δεν θέλω να υπάρχουν διακριτικές μεταχειρίσεις εις βάρος τους. Όλοι πρέπει να έχουν τη θέση τους με τάξη και να δίνουμε μια εξαιρετικά καλή εικόνα στους τουρίστες και τη δυνατότητά τους να επιλέγουν με τι μέσο θέλουν να μετακινηθούν», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να επιδεικνύουν πάντοτε διάθεση και χαμόγελο παρά την πίεση που αντιμετωπίζουν.

«Είναι η πρώτη επαφή του τουρίστα με αυτό που λέγεται ελληνική πολιτεία και κοινωνία», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο κ. Τσαπάρας δήλωσε:

«Είχαμε μια σύντομη σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή. Του θέσαμε τους προβληματισμούς και τα προβλήματα που υφίστανται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι. Ουσιαστικά πήραμε τη διαβεβαίωσή του ότι υπάρχει στήριξη στο Λιμεναρχείο για να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα άμεσα. Θεωρούμε ότι το master plan θα τελειοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και ότι σύντομα το λιμάνι θα είναι απόλυτα ασφαλές για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας.».

Ο Λιμενάρχης Κατακόλου, Δημήτρης Παπαηλιού δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά σήμερα υποδεχτήκαμε τον υπουργό μας κ. Κουρουμπλή ο οποίος έδειξε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της κεντρικής υπηρεσίας και πολιτικής ηγεσίας για τις περιφερειακές αρχές, τέτοιας σπουδαιότητας όπως του Κατακόλου, συνεχίζει να είναι ζηλώδες, μητρικό και πατρικό γιατί τον αισθανόμαστε κοντά μας σαν συγγενή μας σαν προστάτη μας τον κ. υπουργό. Έδειξε ζήλο και ενδιαφέρον και λεπτομερειακή γνώση, των αδυναμιών και των δυσκολιών τις οποίες διερχόμεθα και τόνωσε το ηθικό μας και την ψυχολογία μας με τον χαρακτηριστικό τρόπο που διαθέτει».

Όλη η επικαιρότητα