Οικονομία

Δεσμεύσεις καταθέσεων και θυρίδων αποφασίζει ο οικονομικός εισαγγελέας

0000.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στη δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων ετοιμάζεται να προχωρήσει ο οικονομικός εισαγγελέας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει.

Ηδη, το Κέντρο έχει διαμορφώσει λίστα με γιατρούς του ΕΣΥ, των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί «ελέγχονται», ενώ έχουν και «περίεργα» εμβάσματα στο εξωτερικό.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται λίστα 415 γιατρών, οι οποίοι είτε έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 CD με τους μεγαλοκαταθέτες (με συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει την προεργασία, και για τους πρώτους 100 έχει διαπιστωθεί απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις που έχουν. 

Αυτήν τη στιγμή αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. 

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, με βάση τα πρώτα ευρήματα, η δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων με εντολή του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα.

 
in.gr

Όλη η επικαιρότητα