Μουσική Συνεντεύξεις

Δέσποινα Λεοντή: Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά

Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, σε πολιορκεί με τα πρώτα ακόρντα που γρατσουνά στην κιθάρα της. Σε κατακτά, ολοκληρωτικά, με τις πρώτες ζεστές και συνάμα βελούδινες μελωδίες που αναδύονται από τη γλυκιά φωνή της. Η τραγουδοποιός, Δέσποινα Λεοντή, δεν είναι άλλο ένα μουσικό  πυροτέχνημα που θα λάμψει κ αργότερα θα σβήσει.  Η Δέσποινα Λεοντή ήρθε για να μείνει στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας!

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι σου στους μουσικούς αιθέρες;

Πρέπει να ήμουν γύρω στα 11 όταν χαζεύοντας οικογενειακώς τηλεόραση, πάγωσε ο “χρόνος” μου σ’ ένα αφιέρωμα στον Κερτ Κομπειν… στις διαφημίσεις είπα: “Μαμά θέλω να ξεκινήσω κιθάρα…” την επόμενη κιόλας μέρα με έγραψε σε ωδείο..

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο σου τραγούδι με τίτλο “Πάλι”, του οποίου υπογράφεις τους στίχους κ τη μουσική. Πώς το εμπνεύστηκες αυτό το κομμάτι;

Με ενέπνευσε η κουβέντα που είχα με μια πολύ καλή μου φίλη. Προσπαθώντας να την συμβουλεύσω, στο τέλος καταλήξαμε ότι στον έρωτα όσο και να προσπαθήσεις να προγραμματίσεις, να αποφύγεις ή να επιτύχεις κάποια πράγματα δεν έρχονται σχεδόν ποτέ έτσι όπως τα έχεις στο μυαλό σου.. και κάπως έτσι αναρωτιέσαι Πάλι? Kαι απαντάς ναι Πάλι!

Θα ακολουθήσει κάποιο άλμπουμ στο μέλλον κ πότε;

Όχι προς το παρόν τουλάχιστον…έχω αποφασίσει με την ομάδα μου κάθε 6 μήνες να βγάζω 1 με 2 singles… είναι ήδη στα σκαριά τα επόμενα.

Είσαι γέννημα θρέμα πειραιώτισσα. Τί σημαίνει για σένα ο Πειραιάς;

Ο Πειραιάς το μέρος που γεννήθηκα μεγάλωσα και ζω! Είναι τα πρώτα μου βήματα, σχολικά, επαγγελματικά, μουσικά. Τον αγαπώ γιατί είναι τόσο μικρός ώστε να μην νιώθει ποτέ κανείς μόνος ή ξένος και τόσο μεγάλος ώστε να μην του λείπει τίποτα!

Πιστεύεις πως οι εκπομπές ταλέντων( τάλεντ σόους) καθίστανται μουσικοί διαγωνισμοί ή μουσικά τηλεπαιχνίδια; Θα λάμβανες ποτέ μέρος σε κάποιο;

Δεν συμφωνώ και τόσο με το ότι συγκρίνουν διαφορετικά είδη μεταξύ τους…ωστόσο εκτός από μια εμπειρία, είναι και μια ευκαιρία για γνωριμίες και θεαματικότητα. Αρκετοί αξιόλογοι καλλιτέχνες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο έχουν αναδειχθεί από τηλεπαιχνίδια! Δεν είμαι αρνητική αλλά ούτε και είναι στα άμεσα σχέδια μου.

Ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να επηρεάζεται από την όποια κατάσταση επικρατεί στην κοινωνία που ζεί κι εργάζεται;

Προφανώς..η ψυχοσύνθεση μας επηρεάζεται από την κατάσταση στην οποία ζούμε και κατ’ επέκταση αυτό επηρεάζει με τη σειρά του τις σχέσεις με τους γύρω μας και τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και πράττουμε… ως καλλιτέχνης πιστεύω οτι είναι και πηγή έμπνευσης.

Λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα,  πολλοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό.  Πιστεύεις πώς για έναν έλληνα μουσικό υπάρχει αυτή η εναλλακτική λύση;

Το εξωτερικό δίνει καλύτερες ευκαιρίες σχεδόν για όλα τα επαγγέλματα…Όμως δεν έχουμε εξαντλήσει όλες τις ευκαιρίες που μας δίνει η χώρα μας και νομίζω πως αξίζει ακόμα να αγωνιστούμε γι αυτήν!

Μια ευχή για το 2018;

Λιγότερη ψυχική και σωματική βία στον κόσμο!

Όλη η επικαιρότητα