Categories: Πολιτική

ΔΕΘ 2022: Στην ακρίβεια θα είναι εστιασμένο το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Τσίπρας

Share

Έχοντας διαμορφώσει μία συνολικότερη εικόνα για τις ανάγκες της κοινωνίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων και των παραγωγικών φορέων ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης εστιασμένη στους τρόπους αντιμετώπισης της πρωτοφανούς ακρίβειας-για την οποία δεν έδωσε απαντήσεις ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ-και της ενεργειακής κρίσης (παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων που διαφέρουν ποιοτικά από τις κυβερνητικές προτάσεις) αλλά και στην λειτουργία ενός κράτους δικαίου που σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας και δεν λειτουργεί απαξιωτικά απέναντι στους θεσμούς.

«Δεν θέλω απλά να καταθέσω κάποιες επεξεργασμένες προτάσεις που έχουν γίνει στα κομματικά γραφεία, αλλά να λάβω σοβαρά υπόψιν μου και τις αγωνίες των ανθρώπων της παραγωγής και του κόσμου της δουλειάς» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ υπονοώντας ότι θα ενσωματώσει στην ομιλία του τις απαντήσεις που αξιώνει η κοινωνία και ο κόσμος της εργασίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για γενικευμένη επίθεση κατά των εργαζομένων εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών και μάλιστα έδωσε έμφαση στα στοιχεία της έρευνας των ευρωπαϊκών συνδικάτων που καταδεικνύουν ότι στην Ελλάδα για να πληρώσει κανείς μόνο τους λογαριασμούς ρεύματος χρειάζεται δύο κατώτατους μισθούς ή έναν μέσο μισθό.

Κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς η διοίκηση εφαρμόζει το νόμο Χατζηδάκη και οδηγεί σε μαζικές απολύσεις.

Κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει ένα σχέδιο ρεαλιστικών και θαρραλέων, όπως έχουν χαρακτηριστεί, μέτρων για την προστασία της κοινωνίας και συγχρόνως ένα σχέδιο θεσμικής ανασύνταξης της Δημοκρατίας μας προκειμένου να δημιουργηθούν θεσμικά αντίβαρα που θα προστατεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Όπως έχει πει σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας η στρατηγική του κόμματος στηρίζεται στις αποφάσεις του Συνεδρίου για πολιτική αλλαγή αλλά και για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, η οποία μπορεί να σχηματιστεί και από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Πηγή: Ethnos.gr