Ηλεία

ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας: «Στοίχημα» η υδροδότηση Σμίλα – Ηράκλειας

Ακούστε το άρθρο

Η αποκατάσταση της ομαλής και η διαρκούς υδροδότησης των Τ.Κ Σμίλα και Ηράκλειας, είναι το μεγάλο «στοίχημα» για τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, που από τα ξημερώματα της Κυριακής τρέχει και να επουλώσει τις πολλές «πληγές» που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της Κυριακής.

Οι βρύσες στα δυο χωριά «στέρεψαν» το μεσημέρι της Δευτέρας, λόγω της σοβαρής ζημιάς που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης της Αύρας (σ.σ από το οποίο υδρεύονται) στην περιοχή του Λατζοϊου, μετά από μεγάλη κατολίσθηση. Κανένα από τα δυο χωριά δεν διαθέτει άλλη πηγή ύδρευσης (σ.σ δικές πηγές ή γεώτρησης) γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή, η ΔΕΥΑ αναζήτησε τρόπο για την υδροδότηση τους. Κι αυτό, έγινε αργά το απόγευμα, με ανεφοδιασμό των δεξαμενών των δυο χωριών με ειδική υδροφόρα, κάτι που θα γίνει μέχρι να ολοκληρωθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται (σ.σ ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης)  για να «συνδεθούν» σε δίκτυο ύδρευσης, είτε από γειτονικά χωριά είτε από τον αγωγό του Ερυμάνθου. Αυτή η διαδικασία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπως εξήγησε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Λινάρδος, αναμένεται να διαρκέσει από 10-15 ημέρες, χρονικό διάστημα για το οποίο ζήτησε την κατανόηση των δημοτικών, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού, για την κάλυψη των βασικών αναγκών και όχι για πότισμα κήπων και μποστανιών.

Αυξάνονται οι ζημιές

Μολονότι ο καιρός έχει βελτιωθεί σημαντικά από το απόγευμα της Δευτέρας, ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες, οι ζημιές αυξάνονται, γιατί οι κατολισθήσεις «προχωρούν» σε κάποια σημεία, με αποτέλεσμα να παρασύρουν και να δημιουργούν νέες «πληγές» στο δίκτυο. Ειδικότερα, ζημιές – που όμως αποκαθίστανται, αλλά καθυστερούν την αποκατάσταση, άλλων, σοβαρότερων βλαβών – έχουν καταγραφεί, πέραν των προαναφερθέντων, στις Τ.Κ Φλόκα, Πελοπίου, Καυκωνίας και σε τμήμα του Κοσκινά, στο Πανόπουλο, στο Ανδρώνι, την Αγία Τριάδα και το Κακοτάρι καθώς επίσης σε Κούμανι, Φολόη και Αχλαδινή, λόγω βλάβης στον αγωγό από τις πηγές Καλλιμανίου.

 

Όλη η επικαιρότητα