Ηλεία Πολιτισμός

«Δεξαμενή σκέψης» για το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών – Ανακοινώθηκαν οι προσωπικότητες που την απαρτίζουν

Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βουλής, Βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού – Βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, ο αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Δημήτρης Δημόπουλος, η Αεροπαγίτης Ελένη Διονυσοπούλου, ο Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής του Παν. Πατρών Αθανάσιος Τσακαλίδης και η Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος της ΔΟΑ, Αρχαιολόγος Βασιλική Τζαχρίστα είναι τα πρώτα έξι πρώτα που συμμετέχουν στη δεξαμενή σκέψης«think tank») της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών ΟΛΥΜΠΙΑ».

Την ανακοίνωση έκανε χθες, μετά από μακρά διαδικασία διαβουλεύσεων, η Διοίκηση του Παγκόσμιου Πάρκου. Για τη σύσταση αυτής της σημαντικής συμβουλευτικής ομάδας, το Δ.Σ. απηύθυνε πρόσκληση σε προσωπικότητες καταξιωμένες στην επιστημονική, πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, θεωρώντας πως η ύπαρξη αυτής της «δεξαμενής σκέψης» είναι απαραίτητη σε ένα έργο που συνδέει παρελθόν – παρόν – μέλλον. Το Δ.Σ. θεωρεί ότι το συμβουλευτικό αυτό όργανο πρέπει να συνεδριάζει με τη συχνότητα που τα μέλη της από κοινού θα ορίζουν, και να καταθέτει τις αποφάσεις – εισηγήσεις της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, προκειμένου αυτές να προωθούνται προς υλοποίηση.

Θα διευρυνθεί

Η πρακτική της «δεξαμενής σκέψης» χρησιμοποιείται από μεγάλους οργανισμούς, ινστιτούτα, ιδρύματα κλπ,  με σκοπό την υποστήριξη μιας στρατηγικής επιλογής που συχνά απαιτεί περίπλοκους χειρισμούς. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών Δημήτριος Κωνσταντίνου, η δεξαμενή σκέψης αναμένεται να διευρυνθεί και με άλλες προσωπικότητες για την βέλτιστη δυνατή αποτελεσματικότητα του έργου της.

Όλη η επικαιρότητα