Πολιτική

Δεξίωση στο Λάτσειο από τον Δήμο Πύργου: Στο επίκεντρο τα πρωτεύοντα ζητήματα της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς του με την Ηλεία την  οποία επισκέπτεται πολύ συχνά ο υφυπουργός Οικονομίας Θεόδωρος Σκυλακάκης εμφανίστηκε ως ένας ισχυρός σύμμαχος του νομού, με στόχο την ανάπτυξη του, με δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε χθες ο δήμος Πύργου στο Λάτσειο δημοτικό Μέγαρο, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης δεξίωσης ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος υποδέχθηκε τον κ. Σκυλακάκη  στο γραφείο του στο Λάτσειο παραδίδοντας του φάκελο με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και στοιχεία που αφορούν στα πρωτεύοντα ζητήματα η επίλυση των οποίων αποτελεί προτεραιότητα.

Κατά την διάρκεια της δεξίωσης ο κ. Σκυλακάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε από τους φορείς της περιοχής μας για τα καυτά προβλήματα και τις λύσεις που πρέπει άμεσα να δοθούν για να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας για την οποία ο ίδιος δήλωσε πως «Θα μπορούσε να είναι ο πιο πλούσιος νομός σε όλη την Ελλάδα».

Πάτρα – Πύργος, Πυρόπληκτα δάνεια, τα χρήματα από το Ταμείο Μολυβιάτη και το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν την συζήτηση…

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος παρέδωσε στον κ. Σκυλακάκη φάκελο με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και στοιχεία που αφορούν στα πρωτεύοντα ζητήματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης.

«Να βοηθήσετε να ξεμπλοκάρει η υπόθεση»…

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφερόμενος στο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα ανέφερε πως η βοήθεια του υπουργού θα είναι σημαντική. «Ο δρόμος αυτός είναι μια υπόθεση λίγο βασανισμένη. Εσείς κύριε υπουργέ έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε την ουσία του προβλήματος κι από τη θέση σας να βοηθήσετε να ξεμπλοκάρει η υπόθεση γιατί όσο αργεί ο δρόμος τόσο αυξάνονται για την περιοχή μας οι αρνητικές συνέπειες».

Για τα πυρόπληκτα δάνεια ο δήμαρχος Πύργου είπε ότι «είναι κάτι καινούργιο», με τον κ. Σκυλακάκη να απαντά ότι «Είναι στην αρμοδιότητα μου και θα το δούμε».

Παράλληλα ο κ. Σκυλακάκης έδειξε την διάθεση να βοηθήσει στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του τόπου τονίζοντας ότι «Ο συνδυασμός αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης θα μπορούσε να δώσει μοναδική ώθηση στην Ηλεία»

«Να βοηθήσω όπου και όσο μπορώ»…

«Ενώ βρισκόμαστε σε ένα πολύ πλούσιο μέρος έχουμε τους χαμηλότερους δείκτες ευημερίας στην Ελλάδα κι αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε», σχολίασε απευθυνόμενος στον υπουργό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος

«Έχω σπίτι και κτήματα στην περιοχή και την γνωρίζω πολύ καλά, έχοντας έρθει εκατοντάδες φορές. Σε ότι αφορά το τι πρέπει να κάνουμε με μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω όπου και όσο μπορώ. Γιατί η Ηλεία είναι ένας τόπος με τεράστιες δυνατότητες οι οποίες καθόλου δεν έχουν αξιοποιηθεί. Η Ηλεία διαθέτει καταπληκτικά παράλια με απίστευτη δυνατότητα αξιοποίησης που θα μπορούσα, μαζί με το παγκόσμιο brand name της Αρχαίας Ολυμπίας, ένας συνδυασμός καταπληκτικός. Πρέπει να τελειώσουμε το δρόμο που είναι αμαρτία ο τρόπος που ως έργο έχει ταλαιπωρηθεί, χωρίς λόγο».

Από την  πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο με τον κο Σκυλακάκη να ζητά αναλυτική ενημέρωση για το θέμα. «Έχει περιορίσει πάρα πολύ τους όρους δόμησης και εκμετάλλευσης των οικοπέδων με αποτέλεσμα να μην μπορούμε καν να συζητήσουμε την ανέγερση κάποια ξενοδοχειακής μονάδας  αλλά και μιας απλής παραθεριστικής οικίας».

Όλη η επικαιρότητα