Ηλεία

ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας: Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας από την ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου εκτιμώμενης αξίας 4.199.434 ευρώ
Ακούστε το άρθρο

Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας διακήρυξε ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» εκτιμώμενης αξίας 4.199.434 ευρώ.

Το δημοπρατούμενο έργο αφορά στη μελέτη και κατασκευή των έργων ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της Αρχαίας Ολυμπίας (ΕΕΛ-ΑΟ ή ΕΕΛ).

Η εγκατάσταση επεξεργασίας εξυπηρετεί σήμερα την κωμόπολη της Αρχαίας Ολυμπίας και τον αρχαιολογικό χώρο με δίκτυο αποχέτευσης καθώς και λοιπούς οικισμούς του δήμου μέσω της διάθεσης βοθρολυμάτων, ενώ μελλοντικά προβλέπεται η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης σε γειτονικούς οικισμούς της ομώνυμης Δ.Ε. και η μεταφορά τους στην ΕΕΛ ΑΟ.

Το αντικείμενο των δημοπρατούμενων έργων περιλαμβάνει: την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας, την κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού, την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού,τη θέση σε αποδοτική λειτουργία και τις δοκιμές ολοκλήρωσης και την κανονική λειτουργία του έργου από τον Ανάδοχο για χρονικό διάστημα 36 μηνών.

Επίσης στο αντικείμενο εργολαβίας περιλαμβάνεται και κάθε εργασία ή προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, η οποία είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη κατασκευή, την άρτια και αποδοτική λειτουργία του Έργου, έστω και αν δεν αναφέρεται ρητά στα Τεύχη Δημοπράτησης. Ο Ανάδοχος θα έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίτευξη των απαιτούμενων αποδόσεων επεξεργασίας όσον αφορά τις τελικές εκροές και την επεξεργασμένη ύλη, οι οποίες πρέπει να είναι σύμφωνες με τα όσα καθορίζονται στο παρόν τεύχος καθώς και με τις εγγυήσεις που έχει υποβάλλει μαζί με την Τεχνική Προσφορά του.

Όλη η επικαιρότητα