Αχαϊα

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας: Ολοήμερη γιορτή της ποίησης

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η γιορτή ποίησης που πραγματοποιήθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή , το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και τη Στέγη Γραμμάτων Κωστή Παλαμά διοργάνωσαν εκδηλώσεις που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό της πόλης.

Από τις 10 π.μ.  έως 4:00 μ.μ. οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και οι φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών διάβασαν  ποιήματα σε διάφορα σημεία της πόλης και τα μοιράστηκαν με τον Δήμαρχο και τους πολίτες της Πάτρας και του Ρίου.

Στις 12.30 μ.μ. στη Στέγη  Γραμμάτων και Τεχνών Κωστή  Παλαμά οι φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών διάβασαν ποιήματα ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας  στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ ο ομότιμος καθηγητής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Σταμάτης Φιλιππίδης παρουσίασε την εισήγησή του εστιάζοντας στην ποίηση του Κωστή Παλαμά και του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου. Εν συνεχεία οι πατρινοί ποιητές

Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Σπύρος Βρεττός,  Δημήτρης Γκιούλος, Γιάννης Ζαρκάδης, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Νίκη Κωνσταντοπούλου, Βασίλης Λαδάς, Σωτήρης Λυκουργιώτης, Γιώργος Κοζίας, Κώστας Λογαράς και Γιάννης Παππάς διάβασαν ποιήματά τους.

Το ολοήμερο αφιέρωμα της ποίησης  ολοκληρώθηκε με τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας που παρουσίασαν  αποσπάσματα από τα χορικά των Βακχών και του Προμηθέα Δεσμώτη με ρυθμική εκφορά λόγου σε διδασκαλία των καθηγητών τους Παρθενόπης Μπουζούρη και  Χάρη Πεγιάζη.

Το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης ήταν των καλλιτεχνών: Γιάννη Βλασταρά, Μαρίας Κοσσυφίδου και Μαίρης Τσάμη.

Όλη η επικαιρότητα