Ηλεία

Διαχρονική αλληλεγγύη από το Καλλίκωμο!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 28η εθελοντική αιμοδοσία του Αιμοδοτικού Συλλόγου Καλλικώμου χθες το πρωί στο αγροτικό ιατρείο της  κοινότητας, αναδεικνύοντας τη σταθερή και διαρκώς αυξανόμενη συμβολή των πολιτών στην ενίσχυση των αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου σε αίμα.

Από νωρίς το πρωί, μικροί και μεγάλοι προσήλθαν στο ιατρείο για να συμμετάσχουν με χαρά στην εθελοντική αιμοδοσία, προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από αίμα. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Θανάσης Κουτσόπουλος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι οι πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί και διαρκώς προσέρχονται και νέοι αιμοδότες στον σύλλογο, βοηθώντας σημαντικά τους συνανθρώπους τους.

«Υπάρχει σημαντική ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας και έχουμε πάντα νέους αιμοδότες. Έχει χρειαστεί να βοηθήσουμε αρκετές φορές σε σημαντικά και έκτακτα χειρουργεία», τόνισε ο κ. Κουτσόπουλος, ευχαριστώντας παράλληλα την κα Ελένη Ασημακοπούλου-Πεπέ και τον κ.Κώστα Ασημακόπουλος για την προσφορά τους σε νερό και πορτοκαλάδες.

Η γιατρός του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», Έλσα Ζαχαριαδάκη, δήλωσε ότι υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και όλο και περισσότεροι εμποτίζονται με το ιδεώδες της εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι πολίτες έρχονται με χαμόγελο να δώσουν αίμα. Αργά και σταθερά, όλο και πιο νέοι άνθρωποι μυούνται στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και βοηθούν τους συνανθρώπους τους. Οι ανάγκες το καλοκαίρι είναι πάντα πιο αυξημένες και για αυτό οι αιμοδότες δίνουν δυναμική παρουσία», είπε η κα Ζαχαριαδάκη.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 21 μονάδες αίματος, με την πολύτιμη συνεισφορά των νοσηλευτών Παρασκευής Μπαρλαμπά και Γιώργου Βενιζέλου. Το δώρο του συλλόγου κέρδισε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα