WEB tv Ηλεία

Διαδήλωση για την Ειρήνη στον Πύργο (vid)

Ακούστε το άρθρο

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΠΑ 

Σε συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ που οδηγεί σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια τη χώρα, προχώρησε χθες το απόγευμα στην πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) στον Πύργο η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία σωματείων και συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καθώς και παιδιών, δίνοντας παλμό στη συγκέντρωση και συμμετέχοντας στην πορεία που ακολούθησε.

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Νομού Ηλείας Άγης Μαραγκουδάκης, που εστίασε στο στόχο της συγκέντρωσης που είναι να καταδικάσει την ανανέωση, επέκταση και ενίσχυση της συμφωνίας Ελλάδας–ΗΠΑ για τις βάσεις, συμφωνίας που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, να απαιτήσει την ακύρωσή της, να ζητήσει την επιστροφή των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των ευρωατλαντικών βάσεων και να μην υπάρξει εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!
Επιπλέον, ο κ. Μαραγκουδάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας προς επικύρωση τη συμφωνία που επιτρέπει στις ΗΠΑ να διατηρεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές, ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα και εντάσσει στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε Λάρισα, Μαγνησία και Αλεξανδρούπολη. Θεωρεί πως ο λαός οφείλει να απορρίψει τα καλέσματα για «εθνική ενότητα κι ομοψυχία» καθώς και για «συναίνεση» σε αυτούς τους σχεδιασμούς, μιας και δε σχετίζονται με το καλό των πολιτών και τις ανάγκες τους. Κλείνοντας, εστίασε στις απαιτήσεις όλου του ελληνικού λαού που είναι να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας και να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου, να μην υπάρξει καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και να γίνει αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά της συμφωνίας των δυο χωρών.

Όλη η επικαιρότητα