Διαδραστική καμπάνια για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΔΕ

Share

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών. Μεταξύ των πολλαπλών δράσεων προχωρά και στην ηλεκτρονική διάθεση ερωτηματολογίων, που απευθύνονται τόσο στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στους πολίτες που ως πελάτες αυτών των καταστημάτων δύνανται να εκφέρουν γνώμη για την αποδοχή ή μη, της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Παράλληλα, για την καλύτερη προσέγγιση και των δύο εμπλεκόμενων πλευρών (πελατών και ιδιοκτητών) στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας πρόκειται να βρεθούν σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου, κατά τις πρωινές ώρες, προτείνοντας και παροτρύνοντάς τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια.

Πρόκειται για ένα ενημερωτικό διήμερο δράσεων, με στόχο αφενός την ενημέρωση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και αφετέρου την πρόκληση για τη διαμόρφωση μιας νέας στάσης συμπεριφορών μέσα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στον μη καπνίζοντα συμπολίτη και τη δυνατότητα στους καπνίζοντες να συνεχίσουν τη συνήθειά τους στους εξωτερικούς χώρους.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία συλλέγει τις γνώμες πελατών, εργαζομένων και καταστηματαρχών στο χώρο της εστίασης, για τη δυναμική, τα οφέλη και τις συνέπειες του μέτρου, με σκοπό την διάδραση με τους πολίτες, το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τους επιχειρηματίες, ώστε να ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι γνώμες και να εισακουστούν τυχόν προβλήματα.

Η συγκέντρωση των ερωτηματολογίων και η επεξεργασία των απαντήσεων θα οδηγήσουν στη χάραξη νέων τακτικών πολιτικής με μακροπρόθεσμα οφέλη για την ποιότητα της Δημόσιας Υγείας.

Παράκληση προς τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στην πραγματοποίηση αυτής της έρευνας με φιλική διάθεση.