Βερόνα: Η ρομαντική πόλη της Ιταλίας με τη γοτθική αρχιτεκτονική

Μια από τις ομορφότερες πόλεις του ιταλικού βορρά, που έχει κηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας από την Unesco και θεωρείται η πόλη του έρωτα, μιας και εδώ, σύμφωνα με τον θρύλο, έζησαν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα.

Τριήμερα εκτός Ηλείας σε καρναβάλια εντός Ελλάδας – Οι «αποδράσεις» των τριημέρων

Να ταξιδέψει, να ξεφύγει και να περάσει μερικές ημέρες μακριά από την καθημερινότητά του, αναζητά ο Ηλείος πολίτης, που ήδη έχει κλείσει τριήμερες αποδράσεις σε περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, τόσο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όσο και για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας 2024: 5 ιδανικοί προορισμοί κοντά στην Ηλεία

Έφτασε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, κι αν είσαι κι εσύ από αυτούς που όταν ακούνε τη λέξη τριήμερο, ονειρεύονται εξορμήσεις, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο.

Η κρυφή σπηλιά στη Νέδα όπου οι αρχαίοι λάτρευαν τη θεά Ευρυνόμη και ο πανάρχαιος «φάρος»

Κοντά στο σημείο που ο Λύμακας ενώνεται με τη Νέδα, σε μια σπηλιά κρυμμένη από την πυκνή βλάστηση, βρισκόταν το ιερό της Ευρυνόμης, της θεάς που κατά την ελληνική μυθολογία δημιούργησε τον κόσμο. Σύμφωνα με τον μύθο, στην αρχή ήταν το χάος κι από ‘κει αναδύθηκε γυμνή η Θεά του Παντός, Ευρυνόμη.

«Απόδραση» στο οροπέδιο των Κενταύρων

Από την Ολυμπία, ακολουθώντας την παλαιά Εθνική Οδό Πύργου – Τρίπολης που διέρχεται από την κοιλάδα του Αλφειού και σχεδόν εφάπτεται της αριστερής όχθης του ποταμού, θα συναντήσετε τη Λιναριά, ένα χωριό φημισμένο για τις ταβέρνες του.

Τα νορβηγικά φιόρδ είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία ζωής

Γνωστά και ως «μικρή Βενετία του Βορρά», τα φιόρδ της Νορβηγίας ξεπερνούν σε αριθμό τα 1000 και διαφέρουν ανάλογα με τον βαθμό επισκεψιμότητας, δυσκολίας στην περιήγηση και αξιοποίησης.

Ναύπλιο: Η πόλη των τεσσάρων εποχών που πρέπει να επισκεφτείς

Το Ναύπλιο δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Ανανεώνεται συνεχώς με νέες προτάσεις γαστρονομίας και φιλοξενίας και για αυτό παραμένει πάντα πρώτο στις προτιμήσεις των weekenders και μη.

Εξερευνώντας τον Καϊάφα – Εκεί που ζουν οι Νύμφες

Η περιοχή του Καϊάφα, φημίζεται για το φυσικό της κάλλος, και τα μονοπάτια της μπορούν εύκολα να περπατηθούν από όλους. Η διαδρομή, θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, και τα τοπία που θα συναντήσετε στο διάβα σας, είναι πράγματι μαγευτικά. 

Τριήμερο των Θεοφανείων στην Ηλεία: Ευκαιρία για εκδρομή!

Τα φετινά Θεοφάνεια μας επιφυλάσσουν ένα όμορφο τριήμερο, πριν επιστρέψουμε για τα καλά στην μετα-εορταστική ρουτίνα, και τις υποχρεώσεις που φέρνει μαζί του το νέο έτος. Κι επειδή τριήμερο, θα πει… εκδρομή, το Patrisnews, σας προτείνει 5 ξεχωριστά -παραθαλάσσια- μέρη της Ηλείας, για μια κοντινή, αλλά συνάμα ξεχωριστή απόδραση.

Τριήμερο των Θεοφανείων: Προτάσεις για σύντομες αποδράσεις στην Πελοπόννησο

Τα φετινά Θεοφάνεια, μας επιφυλάσσουν ένα όμορφο τριήμερο, πριν μπούμε για τα καλά στις υποχρεώσεις που μας φέρνει το 2024. Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία, για μια σύντομη, αλλά συνάμα ικανοποιητική “απόδραση”.

Πρωτοχρονιά στην Ηλεία: Εκδρομή στις ομορφιές του τόπου μας!

Η Ηλεία είναι ένας νομός γεμάτος αντιθέσεις, γοητεία και κρυμμένους φυσικούς θησαυρούς.  Η περιήγηση στις ομορφιές της δεν σταματά να μας εκπλήσσει, και τα συναρπαστικά της τοπία δεν παύουν να μας προκαλούν να τα εξερευνήσουμε.

Κυλλήνη: Ο πέτρινος φάρος της Καυκαλίδας στέκει αγέρωχος 117 χρόνια (video)

Ο φάρος της Καυκαλίδας χτίστηκε πριν από 117 χρόνια, και μέχρι σήμερα, στέκει αγέρωχος, στην ερημωμένη νησίδα, λίγο πιο έξω από την Κυλλήνη. Η Καυκαλίδα εντοπίζεται, στο δυτικότερο σημείο της Πελοποννήσου, στο Ιόνιο Πέλαγος, λίγο έξω από την Κυλλήνη, προς τη Ζάκυνθο, με φόντο το όρος Αίνος, της Κεφαλονιάς.

Αξέχαστες γιορτές στην Πελοπόννησο – 6+1 ξεχωριστοί προορισμοί

Οι πιο ξεχωριστοί προορισμοί της Πελοποννήσου φορούν τα γιορτινά τους, και μας προσκαλούν να μπούμε στο εορταστικό κλίμα, και να περάσουμε τις μέρες των Χριστουγέννων, σε γραφικούς ξενώνες, μπροστά από το τζάκι, μαζί με καλή συντροφιά.

Ο ελληνικός προορισμός που είναι ανάμεσα στους 24 κορυφαίους του κόσμου για το 2024

Οι συντάκτες του Conde Nast Traveler συνυπολόγισαν ένα πλήθος παραγόντων προτού επιλέξουν τους 24 προορισμούς που θεωρούν κορυφαίους για την επόμενη χρονιά.

Το αρχοντικό κεφαλοχώρι του Ζαγορίου

Είναι το μεγαλύτερο από τα Ζαγοροχώρια, το πολυπληθέστερο αρχοντικό κεφαλοχώρι, ένα γνήσιο ελληνικό χωριό. Ο λόγος για το Τσεπέλοβο που γοητεύει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσει.

Τσιβλού, η λίμνη με το «θαμμένο χωριό» στα νερά της

Στα 25 χιλιόμετρα από την Ακράτα, ανηφορίζοντας τον επαρχιακό δρόμο Ακράτας – Ζαρούχλας βρίσκεται ένα πραγματικό θαύμα της φύσης: Η Λίμνη Τσιβλού με τα πανέμορφα νερά και την ενδιαφέρουσα ιστορία της. Πολλοί την αποκαλούν και «λίμνη της διολίσθησης ή κατολίσθησης».

Tαξίδι στη γοητευτική Kατάνια

 Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε την περιπλάνηση σας στη Σικελία είναι από την Κατάνια, καθώς συχνά υπάρχουν φθηνές πτήσεις από Ελλάδα.

Zήσε σαν την Emily in Paris: Ταξιδιωτικό γραφείο προσφέρει την ευκαιρία να περπατήσεις στα βήματα της

Οι θαυμαστές της σειράς Emily in Paris δεν έχουν τώρα μόνο να περιμένουν την 4η σεζόν της σειράς, αλλά και να οργανώσουν το ταξίδι τους στο Παρίσι ζώντας όπως η Έμιλι.

Από την «Ιερουσαλήμ του βορρά» στο μεσαιωνικό Ταλίν: Oι 5 πιο άγνωστες πρωτεύουσες της Ευρώπης

Το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη, η Βιέννη, η Κοπεγχάγη συγκαταλέγονται μεταξύ των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών για ταξιδιώτες που προέρχονται …

Ελληνικό Αρκαδίας: Ενας προορισμός για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου

Δίπατα αρχοντικά, νωχελικά καφεδάκια, λιτά σπίτια, ταβερνάκια που συνοδεύουν τις τοπικές νοστιμιές τους με καζανιστό τσίπουρο. Τα βρήκαμε όλα, σε ένα πανέμορφο χωριό ό,τι πρέπει για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου.

Όλη η επικαιρότητα