Αυτές οι τροφές θα σου κόψουν την όρεξη

Ο εγκέφαλος έχει ένα τμήμα που ονομάζεται υποθάλαμος, που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της αίσθησης της όρεξης και του κορεσμού. Επιπλέον, η ορμόνη λεπτίνη παράγεται στα λιπώδη κύτταρα του σώματος και δρώντας στον υποθάλαμο βοηθά στην καταστολή της όρεξης.

Έξι τροφές που κάνουν το σώμα να μυρίζει απίθανα -Τα eau de parfum της φύσης

Γνωρίζετε σίγουρα το περίφημο ρητό «είμαστε ό,τι τρώμε». Αυτή η μικρή φράση λοιπόν, κρύβει μια μεγάλη αλήθεια. Όλα όσα τρώμε διαμορφώνουν το σώμα μας, ακόμη και την προσωπικότητά μας.

Κουρκουμάς: Τα οφέλη του «πιο υγιεινού μπαχαρικού στον κόσμο»

Πολυετές φυτό που προέρχεται από την τροπική νότιο Ασία με τις επιστημονικές ονομασίες Curcuma longa ή Curcuma domestica, γνωστό στην Ελλάδα ως κιτρινόριζα, ο κουρκουμάς αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, συστατικό της μαγειρικής στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ μόλις πρόσφατα ο Δυτικός κόσμος ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητές του.

Πέντε τρόποι για να “καθαρίσετε” τον οργανισμό σας μετά το φαγοπότι των εορτών

Ο Γιάννης Δεβετζόγλου έγραψε για όσα ‘κεράσατε’ στον οργανισμό σας, όσοι μετά τη νηστεία φάγατε σαν να μην υπάρχει αύριο. Σήμερα θα ασχοληθούμε …

9 τροφές που ρίχνουν το ζάχαρο στο αίμα

Τα άτομα με προδιαβήτη, διαβήτη ή άλλες παθήσεις που επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος, πρέπει να τρώνε υγιεινά για να βοηθήσουν στη διατήρηση ισορροπημένων επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Γιατί να προτιμάς τα μικρά ψάρια

Πολλοί από εμάς μπήκαμε στη διαδικασία να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους ηθικούς …

Νηστεία την Μεγάλη Εβδομάδα – Τι να τρώω όταν νηστεύω

Καθώς έρχεται το Πάσχα, σύντομα θα διανύσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και αν μέχρι τώρα δεν ακολούθησες κάποια νηστεία, τώρα πολύ πιθανό να νηστέψεις. Παρακάτω λοιπόν θα σου απαντήσουμε στο ερώτημα “νηστεύω, τι να φάω;”.

Γιατί είναι κακό να τρώμε ένα γεύμα την ημέρα

Πόσο συχνά τρώτε μέσα στη μέρα; Είστε από αυτούς που κάτι τσιμπολογούν ανά τρεις με τέσσερις ώρες ή ξεχνάτε να φάτε και όταν φτάνει το τέλος του 24ωρου συνειδητοποιείται ότι είχατε μόνο ένα γεύμα;

3+1 οφέλη του λεμονόνερου

Είναι πλέον ευρέως γνωστό πως ό χυμός λεμονιού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος και ευεργετικός για τον οργανισμό μας.

Όλη η επικαιρότητα