Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Ο αριθμός- ρεκόρ τσιγάρων που καπνίζουμε κάθε χρόνο

Από τους 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη εκτιμάται ότι περίπου το 1 δισεκ. είναι καπνιστές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το The Tobacco Atlas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Μπορούν τα λεφτά να αγοράσουν την ευτυχία; Τι έδειξε νέα έρευνα

Το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβεται λέει ο θυμόσοφος λαός και πολλοί συνδέουν τα λεφτά με την καλή ζωή και την ευτυχία. Ισχύει, όμως αυτό, ότι τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία; Δύο Αμερικανοί ερευνητές είχαν βγάλει αντικρουόμενα συμπεράσματα.

γυναίκα-μαλλιά

Οι τρίχες των μαλλιών μας «μαρτυρούν» καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικό

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα επίπεδα γλυκοκορτικοειδών που υπάρχουν στα μαλλιά μας – μια κατηγορία στεροειδών ορμονών που εκκρίνονται ως απάντηση του οργανισμού στο στρες – μπορεί να υποδεικνύουν ποιοι από αυτούς είναι πιθανότερο να υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα (CVD) στο μέλλον.

Το άγχος που προκαλεί η ανισότητα των φύλων βλάπτει τον εγκέφαλο των γυναικών, λέει νέα μελέτη

Το άγχος που προκαλείται από την ανισότητα των φύλων προκαλεί προβλήματα στον εγκέφαλο των γυναικών, λέει με μια πρώτη στο είδος της μελέτη που παρουσίασαν ερευνητές.

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος; – Μια νέα έρευνα ρίχνει φως στο μυστήριο

Οι θεωρίες είναι πολλές και ενισχύονται από τις ιστορίες ανθρώπων που άγγιξαν το θάνατο αλλά επέστρεψαν στη ζωή και μίλησαν για ένα «λευκό φως» ή ισχυρίστηκαν πως είδαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή ακόμη ότι βίωσαν μια εξωσωματική εμπειρία.

Οι μπαμπάδες διαχειρίζονται καλύτερα τα ξεσπάσματα θυμού των παιδιών

Τα ξεσπάσματα θυμού των μικρών δεν είναι αστεία. Τα συναισθήματα που εκδηλώνονται, όταν ένα παιδί χάνει την ψυχραιμία του μπορεί να κάνει ένα ολόκληρο σπίτι άνω κάτω. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτοί που φαίνεται, ότι διαχειρίζονται καλύτερα ένα τέτοιο ξέσπασμα, είναι οι μπαμπάδες.

Έρευνα: Ο πολύ λίγος ή ο υπερβολικός ύπνος αυξάνουν τον κίνδυνο λοίμωξης

Παλαιότερες έρευνες είχαν παράσχει ενδείξεις ότι τα προβλήματα ύπνου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο λοίμωξης, π.χ. από ρινοϊούς του κρυολογήματος, κάτι που επιβεβαιώνει η νέα μελέτη.

Οι τηγανητές πατάτες μπορεί να συνδέονται με την κατάθλιψη

Ήδη είναι ευρέως γνωστό πως οι τηγανητές τροφές είναι ανάμεσα στους παράγοντες κινδύνου για παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλες επιπτώσεις στη σωματική υγεία. Τώρα, νέα έρευνα συνδέει τροφές όπως οι τηγανητές πατάτες με ζητήματα ψυχικής υγείας. 

Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι – Τέσσερα μυστικά για καλή υγεία – Επιστημονική μελέτη για τη μακροζωία

Διάφοροι παράγοντες φαίνεται ότι επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα γονίδια προβλέπουν κατά 25% περίπου τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, με τη διατροφή, το περιβάλλον, την άσκηση και άλλους παράγοντες της καθημερινότητάς μας να προβλέπουν το υπόλοιπο.

Ανησυχητικά τα στοιχεία για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα και τις μεταναστεύσεις

Έναν «δημογραφικό χειμώνα» βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων.

Έρευνα: Ποια είναι τα επαγγέλματα με τους πιο δυστυχισμένους εργαζομένους;

«Όταν η εργασία είναι χαρά. Η ζωή είναι ωραία. Όταν η εργασία είναι καθήκον, η ζωή είναι σκλαβιά», είχε πει πρώτος ο Δανός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που κάνουν δυστυχισμένους, τους ανθρώπους που τα ακολουθούν. Και συνήθως αυτά είναι και τα πιο μοναχικά, σύμφωνα με 85ετή μελέτη του Χάρβαρντ.

Έρευνα ΕΣΕΕ: Εμπόριο & Τουρισμός – Η στρατηγική σύνδεση του τοπικού εμπορικού καταστήματος με τον τουρισμό και τα σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης της

Παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 από την ΕΣΕΕ, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια η μεγάλη ‘Έρευνα στο πλαίσιο του Έργου «Πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις της τουριστικής δραστηριότητας στο εμπόριο», το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΠ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014 – 2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. 

Πως επιδρά η οικονομική κρίση στους Έλληνες εργαζόμενους – Το αντίκτυπο στην Ηλεία

Η οικονομική αστάθεια σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να επιφέρει προβλήματα στις σχέσεις, δυσλειτουργικό χειρισμό καταστάσεων και συναισθημάτων καθώς και άλλες ψυχολογικές διαταραχές.

Χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα καθαριστήρια συνδέεται με τη νόσο Πάρκινσον

Μια κοινή και ευρέως χρησιμοποιούμενη χημική ουσία, το τριχλωροαιθυλένιο (TCE), συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον. 

Μελέτη – ανάσα: Ο καρκίνος του προστάτη δεν οδηγεί σε θάνατο – Πώς επιλέγεται η θεραπεία

Χαμηλή παραμένει η θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη, ανεξάρτητα από τη θεραπεία που επελέγη να χορηγηθεί στους ασθενείς, διαπιστώνει μελέτη τουλάχιστον 15ετούς παρακολούθησης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επιλογή της θεραπείας σε τοπικά εντοπιζόμενο καρκίνο του προστάτη σχετίζεται με την αξιολόγηση του όφελος και της βλάβης που προκαλεί η κάθε θεραπεία.

Ξεχάστε τη Μύκονο – Δείτε ποιο ελληνικό νησί ψηφίζουν οι Βρετανοί

Κι όμως συνέβη! Η κοσμοπολίτικη και διάσημη Μύκονος βρέθηκε στην τελευταία θέση των 10 καλύτερων ελληνικών νησιών, σύμφωνα με τους αναγνώστες του βρετανικού περιοδικού «Which?», που αποτελεί παράλληλα και εταιρεία ενημέρωσης καταναλωτών.

Έρευνα για τον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό: Ένα στα τρία παιδιά σε όλη τη χώρα, δέχεται εκφοβισμό

Στο πλαίσιο, της Πανελλαδικής Σχολικής Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τίτλο «Μίλα Τώρα», για το φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Bullying διοργάνωσε εκδήλωση, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο “YouSmile” του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και τους εξειδικευμένους επιστήμονες του. 

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα ωάρια από αρσενικά κύτταρα ποντικιών – Ανοίγει ο δρόμος για μωρά με 2 βιολογικούς πατέρες

Ένας Ιάπωνας ερευνητής ανακοίνωσε ότι δημιούργησε βιώσιμα ωάρια από τα κύτταρα αρσενικών ποντικιών. Πρόκειται για την πρώτη δημιουργία στο εργαστήριο ωοκυττάρων θηλαστικού από αρσενικά κύτταρα. Το επόμενο – καθόλου εύκολο- βήμα θα είναι να επιδιωχθεί κάτι ανάλογο με ανθρώπινα κύτταρα, καθώς ελλοχεύει, μεταξύ άλλων, ο κίνδυνος πρόκλησης ανεπιθύμητων γενετικών αλλαγών.

Όλη η επικαιρότητα