Αντιμέτωπες με την εργασιακή εξουθένωση είναι οι γυναίκες παγκοσμίως

Η εκτεταμένη εργασιακή εξουθένωση (burnout) και η έλλειψη ευέλικτης εργασίας εμποδίζουν την πρόοδο των εργαζόμενων γυναικών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Deloitte, «[email protected] 2022: A Global Outlook».

Μπορεί η θρησκευτική πίστη να βοηθήσει τον άνθρωπο να ζήσει περισσότερο;

Έχει την ικανότητα η θρησκευτική πίστη και η προσευχή να βοηθήσει τον άνθρωπο να ζήσει περισσότερο ή ακόμη κι αν είναι ασθενής να ξεπεράσει πιο γρήγορα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει;

Ερευνα της διαΝΕΟσις: Tι πιστεύουν οι Έλληνες το 2022

Τις πεποιθήσεις των πολιτών για το κράτος, την οικονομία, τις εργασιακές τους σχέσεις, καθώς και τις συνήθειές τους αποτυπώνει το δεύτερο μέρος της έρευνας του ινστιτούτου ΔιαΝΕΟσις με τίτλο: «Τι Πιστεύουν οι Έλληνες».

Ηλεία: 219 τροχαία μέσα σε τρία χρόνια, 49 από αυτά θανατηφόρα (βίντεο)

Χαρακτηριστικό είναι, ότι την τελευταία τριετία στην Πατρών – Πύργου που κατέχει και την μερίδα του λέοντος στα τροχαία, συνέβησαν 53 ατυχήματα και δυστυχήματα, με 79 ελαφρά και σοβαρά τραυματίες και 24 νεκρούς. Πέρυσι συνέβησαν 8 ελαφρά τροχαία με 22 τραυματίες, 3 σοβαρά με 4 τραυματίες και 6 θανατηφόρα με ισάριθμα θύματα. Την τριετία 2019-2021 στην Δυτ. Ελλάδα καταγράφηκαν 1309 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων τα 1057 ελαφρά, 111 σοβαρά και 141 θανατηφόρα.

Αυστηροί γονείς μεγαλώνουν επιτυχημένα και ανεξάρτητα παιδιά

Αν είχατε αυστηρούς γονείς όταν ήσασταν παιδί, είστε πολύ τυχεροί, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι γονείς που είναι αυστηροί μεγαλώνουν επιτυχημένα και ανεξάρτητα παιδιά.

Πώς σκέφτεται μία μάνα φόνισσα

Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και των τριών νεκρών παιδιών της είναι από τις ελάχιστες φορές που οι κλισέ και …

Γιατί μιλάμε σιγότερα όταν θέλουμε να γοητεύσουμε

Μια διεθνής ερευνητική ομάδα υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου του Göttingen έδειξε ότι οι άνθρωποι φαίνεται πως εκφράζουν τουλάχιστον κάποιες από τις πτυχές της προσωπικότητάς τους μέσω της φωνής τους.

Τι γνωρίζουμε για τις παιδοκτονίες: «Συχνά δολοφονούνται πάνω από ένα παιδιά στην ίδια οικογένεια»

Ακόμα και όταν προϋπάρχουν οι υποψίες, όπως συνέβη στην υπόθεση της Πάτρας, η επιβεβαίωση ότι ένα παιδί δολοφονήθηκε από τη μητέρα του φαίνεται να διαφεύγει της λογικής μας. Ωστόσο οι δολοφονίες παιδιών είναι πιο συνηθισμένες από όσο μπορούμε – και θα θέλαμε – να φανταστούμε, μάλιστα σε ηλικίες κάτω του ενός έτους τα ποσοστά τους ισούνται με τα ποσοστά δολοφονίας ενηλίκων.

Οι δέκα δημοφιλέστεροι πολιτευόμενοι της Ηλείας – Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας του Patrisnews

Πριν από λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε η πρόσφατη έρευνα του Patrisnews, η οποία έδινε την δυνατότητα στο αναγνωστικό του κοινό, να επιλέξει με θετική ψήφο, τρία πρόσωπα από την πολιτική ζωή της Ηλείας,  πρόσωπα όχι απαραίτητα εκλεγμένα. Ηλείοι που πολιτεύονται στην περιοχή, «μετρήθηκαν», στην έρευνά μας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2 χιλ. άτομα.

Κορωνοϊός – Έρευνα: Περίπου 200 παιδιά στην Ελλάδα έχουν χάσει κάποιον γονέα λόγω της Covid-19

Περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια παιδιά έως 17 ετών, σε όλον τον κόσμο, έχουν χάσει τουλάχιστον έναν γονέα ή κηδεμόνα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Έρευνα: Πάνω από 1 στις 4 γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί βία από τον σύντροφό της

Στην Ελλάδα (με βάση στοιχεία για το 2018) εμφανίζεται το 18% των γυναικών να έχει υποστεί βία από σύντροφο στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ το 5% κατά το τελευταίο έτος.

Έρευνα: Η άρνηση των εμβολίων Covid-19 συνδέεται και με την ύπαρξη παιδικών τραυμάτων

Η διστακτικότητα ή η άρνηση να κάνει κάποιος το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να σχετίζεται και με την ύπαρξη τραυματικών εμπειριών από την παιδική ηλικία του.

«Σούπερ ανοσία»: Όλα όσα γνωρίζουμε – Τι επισημαίνουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ

Σούπερ ανοσία: Τα άτομα που ανέρρωσαν στο παρελθόν από κορωνοϊό παρουσιάζουν ενισχυμένη ανοσολογική απόκριση μετά τον εμβολιασμό σε σύγκριση με άτομα ίδιας ηλικίας που δεν είχαν νοσήσει πριν τον εμβολιασμό.

Οι μαύρες τρύπες της παγκόσμιας εμβολιαστικής εκστρατείας: Επιτυχίες, λάθη, αδικίες & ανισότητες

Εκτενές ρεπορτάζ στο ζήτημα της εμβολιαστικής κάλυψης παγκοσμίως έκαναν οι New York Times τονίζοντας πέρα από τις όποιες επιτυχίες, τα λάθη, τις αδικίες και τις ανισότητες που έχουν προκληθεί.

Εγκεφαλικό: Οι γυναίκες έως 35 ετών κινδυνεύουν περισσότερο σε σχέση με τους άντρες

Αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου αντιμετωπίζουν οι γυναίκες έως 35 ετών, σε σχέση με τους άνδρες ίδια ηλικίας, όπως αποκαλύπτει νέα …

Όλη η επικαιρότητα