Τα σημαντικότερα think tanks στον κόσμο συνεργάζονται με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αθήνα, 21 Απριλίου 2023 –   Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 26-29 Απριλίου, με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο χάρη στην πολύχρονη συνεργασία με τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψεις και ιδρύματα από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Κίνα: Ο μεγάλος άγνωστος του 21ου αιώνα, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αθήνα, 10 Απριλίου 2023 –  Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 26-29 Απριλίου, με μία ενότητα αφιερωμένη στη χώρα που αλλάζει τον κόσμο και διαδραματίζει κρίσιμο στις γεωπολιτικές, οικονομικές και ενεργειακές εξελίξεις του 21ου αιώνα: την Κίνα.

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τιμά το Άθλημα της Ιστιοπλοΐας και την ελληνική ναυτοσύνη με εκδήλωση και εικαστική έκθεση στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 8ου Δρόμου Εκεχειρίας

Με την παρουσίαση εξαιρετικών ζωγραφικών έργων του 19ου έως και των αρχών του 20ου αιώνα που ανήκουν σε Ιδιωτικές Συλλογές, η Συμπολιτεία Ολυμπίας ξεκινά τις εκδηλώσεις της, τιμώντας την «Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη». Στο φιλόξενο χώρο του Πολεμικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2023, στις 6.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο των δράσεων του «Δρόμου Εκεχειρίας 2023», εκδήλωση και εικαστική έκθεση, με τίτλο:  

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων τιμά την Ρόζαλιντ Φράνκλιν με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ανακάλυψη της δομής του DNA

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΒ με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ανακάλυψη της δομής του DNA σε συνδυασμό με την Παγκόσμια «Ημέρα της Γυναίκας», διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει την Ρόζαλιντ Φράνκλιν για τη συμβολή της στην μεγάλη αυτή ανακάλυψη.

Μπομπ Μενέντεζ: Πολλά υποσχόμενη η Ανατολική Μεσόγειος παρά τις προκλήσεις και τους επικίνδυνους ηγέτες σε Τουρκία και Ρωσία

«Η Ανατολική Μεσόγειος αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στο σημερινό μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο. Από την απειλή της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια ώς τους επικίνδυνους ηγέτες στη γειτονική Τουρκία ή τη Ρωσία. Αλλά η Ανατολική Μεσόγειος είναι επίσης μια πολλά υποσχόμενη περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ.

Γ. Ξιφαράς (ΓΓ Υποδομών από Αλεξανδρούπολη): η “Σιδηροδρομική Εγνατία” είναι κομβική για την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της περιοχής

Τη σημασία της ενίσχυσης των υποδομών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με έμφαση στο σιδηροδρομικό σχεδιασμό της περιοχής, ανέδειξε στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς στο 1st East Macedonia & Thrace Forum το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ σε Συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αλεξανδρούπολη. 

Κωστής Σιφναίος (Gastrade): Η Αλεξανδρούπολη δεν είναι πλέον απλά ένα ενεργειακό hub αλλά και κέντρο ασφάλεια και σταθερότητας

Την εκτίμηση ότι οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να σχεδιαστούν τα ενεργειακά πρότζεκτ της επόμενης δεκαετίας, διατύπωσε σήμερα ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013-2015), μιλώντας στο 1st East Macedonia & Thrace Forum, το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal.

Το Olympia Forum στην Αλεξανδρούπολη: 1st East Macedonia & Thrace Forum

Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Τσακίρης και Σοφία Ζαχαράκη δίνουν το παρόν στο σημαντικότερο συνέδριο για την ανάδειξη της περιοχής – παρέμβαση από Τζέφρι Πάιατ ενώ μήνυμα στέλνει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ.

Την Τσικνοπέμπτη το βράδυ η Κοινο_Τοπία θα το τσικνίσει μετά μουσικής και χορού στο pub ΕΝΤΕΚΑ

Μια ξεχωριστή βραδινή σύναξη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ https://www.koinotopia.gr που θα συμμετάσχουν στο ‘‘τσίκνισμα’’ της οργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου το βράδυ στο κατάστημα εστίασης ‘‘pubΕΝΤΕΚΑ’’ Φιλοποίμενος 11, μεταξύ Ρ. Φεραίου και Αγ. Ανδρέου.

Επιστημονικό Συνέδριο στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου με θέμα «Ποιότητα ζωής με Βιωσιμότητα & Αθλητισμό»

Ο Δήμος Πύργου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, διοργανώνουν την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’.

Σε δυο φάσεις το τρένο «Πάτρα – Πύργος» – Εν αναμονή του συνολικού σχεδιασμού του έργου

Στην παρουσία στο Olympia Forum, στο Ζάππειο, ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής έκανε αναφορά στα σιδηροδρομικά έργα στην Πελοπόννησο και μίλησε και για τη σιδηροδρομική γραμμή από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο.

Olympia Forum III – Εστίαση σε αναπτυξιακούς στόχους: Ινστιτούτο Έξυπνης και Πράσινης ναυτιλίας με έδρα τον Πύργο και το Κατάκολο

Με θέμα συζήτησης, τις δυνατότητες και τις προοπτικές για τις Περιφέρειες και την εστίαση σε αναπτυξιακούς στόχους ολοκληρώθηκαν οι εργασίες …

Olympia Forum III – Βιώσιμη ανάπτυξη με λογική, καινοτομία και ταχύτητα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην τελευταία μέρα του Olympia Forum III που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ παρουσίασε η συνεδρία με τίτλο “Βιώσιμες επενδύσεις και χρηματοδότηση – Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2027”, που συντόνισε η δημοσιογράφος του Patrisnews.com, Μαριάννα Μητροπούλου.

Olympia Forum III – Κώστας Ζαχαριάδης: «Θα βάλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλα τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Για τις εκλογές και την περιφερειακή ανάπτυξη, μίλησε στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Olympia Forum III – Μιχάλης Κατρίνης: «Στο DNA του ΠΑΣΟΚ η ανάπτυξη της περιφέρειας»

Για τις εκλογές και την περιφερειακή ανάπτυξη, μίλησε στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Olympia Forum III – Παύλος Μαρινάκης: «Το Πάτρα-Πύργος δεν είναι μία μακέτα αλλά μία πραγματικότητα»

Για το δρόμο Πάτρα-Πύργος δήλωσε ότι υπήρχε μεγάλη κοροϊδία τα προηγούμενα χρόνια και επιτέλους αυτό το έργο δεν είναι μία μακέτα αλλά μία πραγματικότητα.

Olympia Forum III – Γεώργιος Στύλιος: «19,3 δις για στήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων»

H εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην αγροτική οικονομία, την βιομηχανία και την περιφερειακή ανάπτυξη ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τρίτη μέρα του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς».

Olympia Forum III – Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προχωρά η ψηφιοποίηση σε Δικαιοσύνη και Υγεία»

Μακριά, ως φυσική παρουσία λόγω της αποθεραπείας του από τον τραυματισμό που είχε στη Νάξο η οποία θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες ακόμη, αλλά πολύ κοντά -με την βοήθεια της τεχνολογίας- στις εργασίες του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», βρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, συμμετέχοντας στην διοργάνωση, συζητώντας με τον παρουσιαστή του Star Channel και δημοσιογράφο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Γιώργο Ευγενίδη.

Olympia Forum III – Γεώργιος Στύλιος: «Μετασχηματισμός της γεωργίας μέσα από την αξιοποίηση των τεχνολογιών»

Από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεδρίες της τρίτης και τελευταίας μέρας του Olympia Forum III, που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ήταν αυτή με τίτλο “Έξυπνη Γεωργία και ψηφιοποίηση του Αγροτικού τομέα” την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος του Ομίλου Real, Γιώργος Λυκουρέντζος.

Olympia Forum III – Oleva Hovorova: Μέσω του αθλητισμού προσπαθούμε να φέρουμε το Κίεβο πιο κοντά στη νίκη

Στην Αρχαία Ολυμπία και το Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς» βρέθηκε σήμερα η αντιδήμαρχος Κιέβου, Oleva Hovorova.

Olympia Forum III – Ζέττα Μακρή: «Η ΕΕ έκανε δεκτή την αίτηση της χώρας για τη συμμετοχή σε ένα σπουδαίο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα»

Συζήτηση για τις Δεξιότητες και εξωστρέφεια περιελάμβανε η τρίτη μέρα του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς».

Όλη η επικαιρότητα