Μπομπ Μενέντεζ: Πολλά υποσχόμενη η Ανατολική Μεσόγειος παρά τις προκλήσεις και τους επικίνδυνους ηγέτες σε Τουρκία και Ρωσία

«Η Ανατολική Μεσόγειος αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στο σημερινό μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο. Από την απειλή της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια ώς τους επικίνδυνους ηγέτες στη γειτονική Τουρκία ή τη Ρωσία. Αλλά η Ανατολική Μεσόγειος είναι επίσης μια πολλά υποσχόμενη περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ.

Γ. Ξιφαράς (ΓΓ Υποδομών από Αλεξανδρούπολη): η “Σιδηροδρομική Εγνατία” είναι κομβική για την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της περιοχής

Τη σημασία της ενίσχυσης των υποδομών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με έμφαση στο σιδηροδρομικό σχεδιασμό της περιοχής, ανέδειξε στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς στο 1st East Macedonia & Thrace Forum το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ σε Συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αλεξανδρούπολη. 

Κωστής Σιφναίος (Gastrade): Η Αλεξανδρούπολη δεν είναι πλέον απλά ένα ενεργειακό hub αλλά και κέντρο ασφάλεια και σταθερότητας

Την εκτίμηση ότι οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να σχεδιαστούν τα ενεργειακά πρότζεκτ της επόμενης δεκαετίας, διατύπωσε σήμερα ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013-2015), μιλώντας στο 1st East Macedonia & Thrace Forum, το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal.

Το Olympia Forum στην Αλεξανδρούπολη: 1st East Macedonia & Thrace Forum

Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Τσακίρης και Σοφία Ζαχαράκη δίνουν το παρόν στο σημαντικότερο συνέδριο για την ανάδειξη της περιοχής – παρέμβαση από Τζέφρι Πάιατ ενώ μήνυμα στέλνει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ.

Σε δυο φάσεις το τρένο «Πάτρα – Πύργος» – Εν αναμονή του συνολικού σχεδιασμού του έργου

Στην παρουσία στο Olympia Forum, στο Ζάππειο, ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής έκανε αναφορά στα σιδηροδρομικά έργα στην Πελοπόννησο και μίλησε και για τη σιδηροδρομική γραμμή από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο.

Olympia Forum III – Εστίαση σε αναπτυξιακούς στόχους: Ινστιτούτο Έξυπνης και Πράσινης ναυτιλίας με έδρα τον Πύργο και το Κατάκολο

Με θέμα συζήτησης, τις δυνατότητες και τις προοπτικές για τις Περιφέρειες και την εστίαση σε αναπτυξιακούς στόχους ολοκληρώθηκαν οι εργασίες …

Olympia Forum III – Βιώσιμη ανάπτυξη με λογική, καινοτομία και ταχύτητα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην τελευταία μέρα του Olympia Forum III που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ παρουσίασε η συνεδρία με τίτλο “Βιώσιμες επενδύσεις και χρηματοδότηση – Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2027”, που συντόνισε η δημοσιογράφος του Patrisnews.com, Μαριάννα Μητροπούλου.

Olympia Forum III – Κώστας Ζαχαριάδης: «Θα βάλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλα τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Για τις εκλογές και την περιφερειακή ανάπτυξη, μίλησε στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Olympia Forum III – Μιχάλης Κατρίνης: «Στο DNA του ΠΑΣΟΚ η ανάπτυξη της περιφέρειας»

Για τις εκλογές και την περιφερειακή ανάπτυξη, μίλησε στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Olympia Forum III – Παύλος Μαρινάκης: «Το Πάτρα-Πύργος δεν είναι μία μακέτα αλλά μία πραγματικότητα»

Για το δρόμο Πάτρα-Πύργος δήλωσε ότι υπήρχε μεγάλη κοροϊδία τα προηγούμενα χρόνια και επιτέλους αυτό το έργο δεν είναι μία μακέτα αλλά μία πραγματικότητα.

Olympia Forum III – Γεώργιος Στύλιος: «19,3 δις για στήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων»

H εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην αγροτική οικονομία, την βιομηχανία και την περιφερειακή ανάπτυξη ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τρίτη μέρα του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς».

Olympia Forum III – Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προχωρά η ψηφιοποίηση σε Δικαιοσύνη και Υγεία»

Μακριά, ως φυσική παρουσία λόγω της αποθεραπείας του από τον τραυματισμό που είχε στη Νάξο η οποία θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες ακόμη, αλλά πολύ κοντά -με την βοήθεια της τεχνολογίας- στις εργασίες του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», βρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, συμμετέχοντας στην διοργάνωση, συζητώντας με τον παρουσιαστή του Star Channel και δημοσιογράφο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Γιώργο Ευγενίδη.

Olympia Forum III – Γεώργιος Στύλιος: «Μετασχηματισμός της γεωργίας μέσα από την αξιοποίηση των τεχνολογιών»

Από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεδρίες της τρίτης και τελευταίας μέρας του Olympia Forum III, που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ήταν αυτή με τίτλο “Έξυπνη Γεωργία και ψηφιοποίηση του Αγροτικού τομέα” την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος του Ομίλου Real, Γιώργος Λυκουρέντζος.

Olympia Forum III – Oleva Hovorova: Μέσω του αθλητισμού προσπαθούμε να φέρουμε το Κίεβο πιο κοντά στη νίκη

Στην Αρχαία Ολυμπία και το Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς» βρέθηκε σήμερα η αντιδήμαρχος Κιέβου, Oleva Hovorova.

Olympia Forum III – Ζέττα Μακρή: «Η ΕΕ έκανε δεκτή την αίτηση της χώρας για τη συμμετοχή σε ένα σπουδαίο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα»

Συζήτηση για τις Δεξιότητες και εξωστρέφεια περιελάμβανε η τρίτη μέρα του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς».

Olympia Forum III – Λίνα Μενδώνη: «Η υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα έχει ωριμάσει και είμαστε πιο αισιόδοξοι για την επιστροφή τους»

Την αισιοδοξία της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε από το βήμα του Olympia Forum III, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Olympia Forum III – Λευτέρης Βαρουξής: «Να σταματήσει ο πόλεμος και κάθε πράξη βίας στην Ουκρανία«

Μήνυμα κατά του πολέμου και υπέρ του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια έστειλε από το βήμα του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ο Πρόεδρος του Olympia Forum, Λευτέρης Βαρουξής, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της τρίτης ημέρας.

Olympia Forum III – Συμεών Τσομώκος (Πρόεδρος Οικονομικού Φόρουμ Δελφών): «Να ενθαρρύνουμε περισσότερο την Περιφερειακή ανάπτυξη»

Στην ενθάρρυνση του διαλόγου για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, στην έναρξη των εργασιών της τρίτης ημέρας του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, Συμεών Τσομώκος. 

Olympia Forum III – Στέλιος Πέτσας: «600 χιλιάδες ευρώ για την μελέτη του «Ξένιος Ζευς» στην Αρχαία Ολυμπία»

Η δεύτερη ημέρα του Olympia Forum ΙΙΙ που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς» ολοκληρώθηκε με την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην εφ. «Πατρίς»: «Ετοιμάζονται σημαντικές αλλαγές στις ζωές των αναπήρων πολιτών»

Συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς», με αφορμή την παρουσία του στο Olympia Forum III, παραχώρησε ο ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και μέλος της κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Olympia Forum III – Λίνα Μενδώνη: «Αξιοποίηση του πλούτου της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ήλιδας μέσα από την προστασία και την ανάδειξή τους»

“Η Ηλεία είναι ένας ευλογημένος τόπος αλλά δεν έχει αξιοποιήσει τις περιοχές που μπορούν να φέρουν τουρισμό και οικονομική ανάπτυξη”, τόνισε από το βήμα του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών κφolyαι η εφημερίδα «Πατρίς», η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ζητώντας από την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα να βοηθήσουν στην ανάδειξη των τουριστικών διαδρομών. 

Olympia Forum III – Χρήστος Τριαντόπουλος: «Εντός των ημερών η λίστα για την αποζημίωση από τις φωτιές του 2021»

Η συνεδρία υπό τον τίτλο Ανάκαμψη και Βιώσιμη Ανάπτυξη (Recovery and Sustainable Development) αποτέλεσε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ενότητες της 2ης ημέρας του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς».

Όλη η επικαιρότητα