Αθλητισμός

«Διαγράφετε φθίνουσα πορεία και οδηγείτε την ΕΠΣ Ηλείας σε αδιέξοδο…»

Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις με αυστηρή κριτική απέναντι στη διοίκηση Κουλούρη, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί κουραστικές και ανούσιες αντιπαραθέσεις και προστριβές, ήταν αυτή που έκανε στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ηλείας ο σύμβουλος και επικεφαλής κίνησης για τις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης, Χρίστος Πλευριάς.


Η τοποθέτηση έγινε στο πλαίσιο του διοικητικού απολογισμού και κατέδειξε τη φθίνουσα πορεία της παράταξης του σημερινού προέδρου αλλά και μιας σειράς κακών χειρισμών που οδηγούν σταδιακά προς το αδιέξοδο την ΕΠΣ.

Μεταξύ άλλων ο Χρίστος Πλευριάς τόνισε:

Θυμάστε ίσως αρκετοί σε αυτή την αίθουσα, τις εκλογές του 2009. Τότε που οι εκπρόσωποι των Σωματείων με συντριπτική πλειοψηφία έδιναν την εντολή διοίκησης της ΕΠΣΗ στη Φωνή των Σωματείων.


Μια παράταξη που στην πορεία και μετά τον πρώτο χρόνο δημιουργικών παρεμβάσεων στην κυριολεξία αποδεκατίστηκε. Και έτσι, αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά της μέσα στο Δ.Σ.


Αλλοιώθηκε η σύνθεση της διοίκησης με παραιτήσεις ακόμη και των πιο στενών συνεργατών του προέδρου. Αλλοιώθηκε, με τις αιφνιδιαστικές αλλαγές προσώπων σε νευραλγικές θέσεις. Πώς είναι δυνατόν άραγε σε περίπου 4 χρόνια θητείας να έχουν αλλάξει τρεις Γενικοί Γραμματείς και αρκετοί άλλοι ακόμη σε διάφορους τομείς. Να έχουν άραγε οι σύμβουλοι το πρόβλημα ή εκείνος που με τον τρόπο αυτό διακρίθηκε μεταξύ των άλλων για την αστάθεια και την απροσδιόριστη τελικά κατεύθυνσή του;

Αλλοίωση και κατήφορος…

Αλλοιώθηκε ακόμη και στην ιεράρχηση θέσεων και απόψεων που αρχικώς είχαν καταγραφεί. Η συμμετοχικότητα, το αίσθημα δικαιοσύνης και η εξωστρέφεια της Ένωσής μας που αποτέλεσαν βασικούς στόχους, στο ξεκίνημα αυτού του «ταξιδιού» έμελλε γρήγορα να δώσουν τη θέση τους σε στοιχεία ξένα προς την φιλοσοφία και την αντίληψη που τόσο εγώ όσο και κάποιοι εκ των συμβούλων οριοθετούσαμε αρχικώς για να εργαστούμε σε υγιείς συνθήκες προστατεύοντας παράλληλα το θεσμικό ρόλο που εσείς οι ίδιοι μας είχατε δώσει.

Μονοπροσωπική διάσταση…

Δυστυχώς, η κατίσχυση της μονοπροσωπικής διάστασης στη διαχείριση της διοίκησης αποτελεί σήμερα το προϊόν του συγκεντρωτισμού αρμοδιοτήτων σε ένα και μόνο άτομο, δηλαδή, στον Πρόεδρο και καταδεικνύει στοιχεία ανασφάλειας, εσωστρέφειες και υπερβολικής καχυποψίας, βάσει της οποίας αντιμετωπίζονται τα σοβαρά θέματα της Ένωσης.

Δείτε χαρακτηριστικά:

– Πρόεδρος της Ένωσης


Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας


Πρόεδρος του Ενωσιακού Γηπέδου


Μόνιμα εκπρόσωπος για όλα στην ΕΠΟ


«Κρυφός» πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής


– Ε, λοιπόν σας εύχομαι κ. Κουλούρη, τώρα, και… Πάπας!


Η ανωτέρω τακτική, μετατρέπει το κορυφαίο όργανο της ΕΠΣΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο, σε όργανο τυπικώς διαδικαστικό, παρά τις φιλότιμες παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει οι Σύμβουλοι, για να λειτουργήσει με το κύρος και το περιεχόμενο που επιβάλλεται να έχει.

Στο ίδιο πνεύμα φαίνεται να κινούνται πολλές από τις Επιτροπές μας, ενώ κάποιες είναι ήδη ανενεργές τουλάχιστον επί μία διετία. Και η λειτουργία του γραφείου, την ευελιξία του οποίου είχαμε ανακοινώσει ως προγραμματική θέση, επιτυγχάνεται στοιχειωδώς από τη μοναδική υπάλληλο που διαθέτουμε χάριν και της δικής της υπερωριακής απασχόλησης.

Αλχημείες με την ΕΠΟ!

Και φθάνουμε στο αποκορύφωμα, των άστοχων πρωτοβουλιών με τις πρόσφατες αλχημείες στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ. Εκεί όπου σχεδόν αναίτια και εντελώς ανεξήγητα, ο πρόεδρος με προσωπική ευθύνη την οποία δεν ανέλαβε στη συνέχεια -όπως μας είχε δεσμευτεί- οδήγησε το «καράβι» της ΕΠΣΗ στον κ.Γκαγκάτση. Σε μια επιλογή που εκ των προτέρων και πριν από πολύ καιρό, ήταν χαμένη υπόθεση για την ομοσπονδία.

Αναμφιβόλως η σημερινή διοίκηση, και στον τελευταίο χρόνο της θητείας της μας αφήνει μια πικρή γεύση. Οι προσεχείς αρχαιρεσίες είναι το ισχυρό όπλο που έχετε εσείς στα χέρια σας για την αποκατάσταση των πραγμάτων.

Όλη η επικαιρότητα