Ηλεία

Διαγραφή του μέλους της ΔΑΚΕ Δ.Ε ο Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας

Ακούστε το άρθρο

Στα γραφεία του συλλόγου εφοριακών Ν. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνιάς και Ζακύνθου που βρίσκονται στη ΔΟΥ Γ’ Πατρών και κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της, έλαβε χώρα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ εφοριακών με θέμα ημερήσιας διάταξης καταγγελίες μελών της ΔΑΚΕ προς το πρόσωπο του προέδρου της ΔΑΚΕ εφοριακών Ν. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνιάς και Ζακύνθου και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Διαπιστώθηκε απαρτία των μελών του Δ.Σ. και πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο πρόεδρος Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, έθεσε θέμα προ ημερησίας διάταξης, μομφής και διαγραφής κατά του μέλους της ΔΑΚΕ και μέλους του συλλόγου εφοριακών Ν. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνιάς και Ζακύνθου, συναδέλφου Θεοφάνη Μπαρμπαρίτσα για λόγους αντιδεοντολογικής – αντισυναδελφικής συμπεριφοράς που ξεπερνούν τον πολιτικό πολιτισμό και την συναδελφική αλληλεγγύη. 

Επισήμανε δε την επιζήμια συμπεριφορά για την ΔΑΚΕ του συναδέλφου. Ο συνάδελφος με λήψη προσωπικών αποφάσεων, χωρίς να νομιμοποιείται βάσει του καταστατικού και ερήμην της παράταξης, δημιουργεί δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα η σημερινή εικόνα της ΔΑΚΕ να χαρακτηρίζεται χωρίς κατεύθυνση, πολιτικο – συνδικαλιστικό λόγο και προτάσεις. Αποτέλεσμα αυτών είναι η μείωση της εμπιστοσύνης, της συνδικαλιστικής εικόνας και της δύναμης της ΔΑΚΕ. Ο συνάδελφος Θ. Μπαρμπαρίτσας εμπλεκόμενος σε διενέξεις με άλλες παρατάξεις όχι για την διαφορετικότητα της συνδικαλιστικής άποψης και καθορισμού θέσεων της παράταξής μας αλλά για δικούς του λόγους, προκαλεί διάρρηξη της ομοφωνίας της παράταξης.

Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου και επικοινωνίας ώστε να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα ενότητας, αφού όλες οι προσπάθειες που έγιναν ελπίζοντας να διορθώσει τα λάθη και τις επιλογές του, να συνταχθεί και να στηρίξει τις αποφάσεις της παράταξης, δυστυχώς έπεσαν στο κενό, αφού επέλεξε με τις πράξεις του να μην συμπορεύεται με την παράταξη, η ΔΑΚΕ αποφάσισε ότι ο συνάδελφος Θ. Μπαρμπαρίτσας δεν εκφράζει πλέον τις θέσεις και τις αρχές κανονισμού της και διαγράφεται κατά πλειοψηφία από μέλος της. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ»

Όλη η επικαιρότητα