Αποδράσεις

Διακοπές στην Αστυπάλαια

Ακούστε το άρθρο

Η Αστυπάλαια ανήκει στα Δωδεκάνησα.Είναι ενα πανέμορφο νησί που αξίζει να το επισκεφθείτε. Στην κεντρική πλατεία της χώρας υπάρχουν 8 ανεμόμυλοι.

Είναι ένα νησί χωρισμένο σε δυο μικρότερα νησιά με πολλές αμμώδεις παραλίες, ενδιαφέροντα σπήλαια και άφθονα καλά διατηρημένα ερείπια.

Παρόλο που ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, η Αστυπάλαια φαίνεται σαν Κυκλαδίτικο νησί λόγω του άγριου τοπίου που προσφέρει και των πολυάριθμων εκκλησιών που βρίσκονται σε κάθε πλευρά του νησιού.

Μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στη Χώρα, με τα πανέμορφα ασβεστωμένα σπίτια και το Βενετσιάνικο κάστρο, και να θαυμάσετε τους ανεμόμυλους του νησιού. Επίσης, θα σας επιβραβεύσει μία βόλτα στο λιμανάκι της Μαλτεζάνας ειδικά μεταξύ 7-9 το πρωί που επιστρέφουν οι ψαράδες απ’ το ψάρεμα και μπορείτε να αγοράσετε επί τόπου φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Επίσης έχει πολύ όμορφες παραλίες.Μερικές από αυτές είναι η παραλία Πέρα Γιαλός,η παραλία Κουνούπες,Κουτσομύτης,Μαλτεζάνας και Σχοινώντας

astypalaia-island.gr
astypalaia-island.gr

To νησί εχει 3 σπήλαια τα οποία ειναι δεμένα με την παράδοση αυτού του τόπου.Τo σπήλαιο του Νέγρου, στις Βάτσες,το σπήλαιο του Δράκου, στο Βαθύ,Η σπηλιά της Παναγιάς της Πουλαριανής, στην Ανάληψη.

Τα ξωκλήσια της Αστυπάλαιας ξεπερνούν τα 350. Η κυριότερη εκκλησία του νησιού και η μητρόπολη είναι η Παναγιά η Πορταΐτισσα.

Επίσης για να επισκεφθείτε την Αστυπάλαια θα πρέπει να ξέρετε οτι έχει πολλές επιλογές διαμονής σε λογικες τιμές και πανέμορφα δωμάτια με θέα την θαλασσα

Άλλα αξιοθέατα του νησιού που αξίζει να επισκεφτείς είναι:

– το Μνημείο του Γάλλου ναυάρχου Μπιγκόν, στο Σχοινώντα
– η πλατεία της Χώρας
– η Ναρκίσσειος Δημοτική Βιβλιοθήκη
– το Σεράι, έναν τετραόροφο τετράγωνο πύργο, περιμέτρου 18 μέτρων
– το Καστελλάνο, ένα μικρό φρούριο που χτίστηκε από τους Ιταλούς το 1912
– το ψηφιδωτό δάπεδο της Βασιλικής Καρέκλη, στον Σχοινώντα

http://www.visitgreece.gr

Πηγές

-island.gr

travelstyle.gr

www.discovergreece.com

www.in.gr

web-greece.gr

Όλη η επικαιρότητα