WEB tv Ηλεία

Διακοπές… στο σπίτι! – Απαγορευτικά τα ταξίδια το φετινό καλοκαίρι για τους περισσότερους Ηλείους

Οι περισσότεροι πολίτες του νομού, θα κινηθούν εντός ηλειακών συνόρων για τις θερινές τους εξορμήσεις, ενώ ακόμη και εκείνοι που δηλώνουν πως θα ταξιδέψουν, έχουν στα πλάνα τους κυρίως κοντινούς προορισμούς, και αυστηρούς περιορισμούς στις ημέρες που θα παραθερίσουν.
Ακούστε το άρθρο

Απαγορευτική είναι ακόμη και η σκέψη των διακοπών για τους περισσότερους Ηλείους, φέτος το καλοκαίρι, αφού ο πληθωρισμός και η ακρίβεια έχουν «χτυπήσει» τα πιο πολλά νοικοκυριά. Οι περισσότεροι πολίτες του νομού, θα κινηθούν εντός συνόρων για τις θερινές τους εξορμήσεις, ενώ ακόμη και εκείνοι που δηλώνουν πως θα ταξιδέψουν, έχουν στα πλάνα τους κυρίως κοντινούς προορισμούς, και αυστηρούς περιορισμούς στις ημέρες που θα παραθερίσουν.

Παράλληλα, όπως τονίζουν σε δηλώσεις τους στην εφ. «Πατρίς», είναι παρήγορο πως παρότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν εκτός του νομού, μπορούν μένοντας στην Ηλεία, να απολαύσουν το μπάνιο τους σε ειδυλλιακές παραλίες και να πραγματοποιήσουν σύντομες εκδρομές σε πανέμορφες τοποθεσίες της περιοχής μας.

Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), με αντικείμενο τις νέες καταναλωτικές συνήθειες των νοικοκυριών στην Ελλάδα, ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάει ούτε μια μέρα διακοπές, φέτος το καλοκαίρι, κι όσοι καταφέρουν να πάνε δηλώνουν σε σημαντικό ποσοστό (1 στους 3) πως θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, 6 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ 4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένη άνω του 50%.

Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, τα στοιχεία αυτά δείχνουν κυρίως την κακή ψυχολογία του αγοραστικού κοινού και δευτερευόντως ρεαλιστικές προβλέψεις. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ακόμη ότι το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης, όπως η εστίαση, οι διακοπές, τα ταξίδια.

«Φέτος μένουμε Ηλεία»

«Αν μένεις στην Ηλεία δεν χρειάζεται να φύγεις εκτός για διακοπές». Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις δηλώσεις που κατέγραψε και παρουσιάζει σήμερα η εφ. «Πατρίς».

Αντιγόνη Μαρούντα  

«Δεν θα πάμε διακοπές φέτος. Γενικότερα οι τιμές είναι απαγορευτικές λόγω της ακρίβειας. Τις προηγούμενες χρονιές φεύγαμε, προτιμούσαμε συνήθως προορισμούς κοντινούς σε εμάς, στο Ιόνιο, φέτος όμως δεν προβλέπεται κάποια τέτοια εξόρμηση. Φέτος κάνουμε διακοπές εδώ, στα μέρη μας».

Μίκα Παπανδρέου

«Φέτος η ακρίβεια είναι στα ύψη. Γεγονός που με κάνει να πιστεύω πως καμία ελληνική οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να πάει ούτε πέντε μέρες κάπου. Γι αυτό κι εγώ, όπως νομίζω και οι περισσότεροι θα επιλέξουμε κοντινές αποστάσεις, ώστε να μην χαλάμε και πολύ βενζίνη με το αυτοκίνητο. Ούτε πέρυσι πήγαμε κάπου, για τους ίδιους λόγους, ωστόσο τα περασμένα χρόνια έπαιρνα τα παιδιά μου και πηγαίναμε κάποιες μέρες διακοπές».

Δήμητρα Κολοβάδη

«Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος μακράς διάρκειας διακοπές. Δεν είναι και για χόρταση. Λίγες μέρες φτάνουν. Εγώ έχω κάνει τα κουμάντα μου, τον κατάλληλο προγραμματισμό, και έστω λίγες ημέρες, θα πάω κάπου. Με αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα όλος ο κόσμος χρειάζεται να ξεφύγει, να πάει κάπου. Είναι απαραίτητο».

Σταύρος Μαρινόπουλος

«Δεν θα πάω διακοπές, όμως θεωρώ πως αν κάποιος μένει στην Ηλεία, δεν χρειάζεται να φύγει εκτός νομού για να απολαύσει το καλοκαίρι. Έχουμε εκπληκτικές παραλίες, και βασικά έχουμε τα πάντα… Έχουμε πράγματα που δεν έχουν άλλοι νομοί, αλλά με κάποιο τρόπο έχουνε μεγαλύτερη προσβασιμότητα οι τουρίστες σε αυτές τις περιοχές που είναι πιο δημοφιλείς από την Ηλεία».

Ανδριάνα Στουφή

«Δεν θα πάμε διακοπές φέτος, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της ακρίβειας. Ειδικά για εμάς τους συνταξιούχους, που μας τα έχουν «κόψει όλα», ακόμη και ένα κοντινό ταξίδι είναι απαγορευτικό. Παρόλα αυτά στο νομό μας έχουμε εξαιρετικές παραλίες, τις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να επισκεπτόμαστε χωρίς μεγάλο κόστος».

Παυλίνα Παυλοπούλου

«Έχουμε προγραμματίσει διακοπές, αλλά σύντομες και σίγουρα κάπου κοντά. Τα κόστη είναι μεγάλα. Η βενζίνη είναι στα ύψη, τα ακτοπλοϊκά επίσης, το ίδιο και τα αεροπορικά. Ευτυχώς η Ηλεία έχει πολλά όμορφα μέρη, αν δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει εκτός, και αρκετές ελεύθερες παραλίες, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα».

Όλη η επικαιρότητα