Ηλεία

Διακόπτουν την κυκλοφορία στην Ε. Ο. Πύργου-Πατρών για να γίνονται κηδείες!

ektroph.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίσσονται στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου! Η Τροχαία καλείται να ρυθμίσει την κυκλοφορία στις… κηδείες και στα χωριά που τέμνονται από τον δρόμο, αφού ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος κάθε φορά που θα πρέπει να περάσει η πομπή για την νεκρώσιμη ακολουθία.

Καλείται λοιπόν περιπολικό, προκειμένου να διακόψει την κυκλοφορία (!) και να διευκολυνθούν οι συγγενείς αλλά και οι υπάλληλοι των γραφείων τελετών να συνοδέψουν και να μεταφέρουν αντίστοιχα τον νεκρό στον Ιερό Ναό του χωριού.

Αν δεν υπάρξει διαθέσιμο πλήρωμα και περιπολικό της Αστυνομίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τότε σε μια ιερή στιγμή διαδραματίζονται σκηνές… απείρου κάλλους, με τους πενθούντες να προσπαθούν να διακόψουν την κυκλοφορία και τους υπαλλήλους των γραφείων τελετών να τρέχουν στην κυριολεξία στο οδόστρωμα, προκειμένου να μην παρασυρθούν μαζί με τον νεκρό από κάποιο αυτοκίνητο.

Το φαινόμενο παρουσιάζεται συχνά πυκνά σε χωριά και της Ηλείας (Μαραθιά) και της Αχαΐας.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι όσο δεν αποφασίζεται η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στο πλήρες φυσικό της αντικείμενο, τέτοιες καταστάσεις θα συνεχίζονται.

Όλη η επικαιρότητα