Διακόσμηση: 5 deco trends που θα βλέπουμε παντού τη νέα σεζόν

Share

Εχουμε ανάγκη από ανανέωση, φρέσκες ιδέες και αλλαγές στον χώρο μας.

Και φυσικά, ένας από τους all time classic προορισμούς για να αναζητήσουμε φρέσκες ιδέες διακόσμησης και να πάρουμε μια ιδέα από το «τι παίζει» σε όλο τον κόσμο είναι το Pinterest.

Τα τελευταία δύο χρόνια πολλοί ασχολήθηκαν παραπάνω με τη διακόσμηση του σπιτιού τους, λόγω της καραντίνας, όμως η νέα χρονιά φέρνει καλύτερες μέρες και μια ανανεωμένη ανάγκη να αναβαθμίσουμε τον προσωπικό μας χώρο.

Άλλωστε, το σπίτι μας είναι ο χώρος που μας εμπνέει, το καταφύγιό μας και εκεί που θέλουμε να αισθανόμαστε απόλυτα ο εαυτός μας -επομένως θέλουμε να μας εκφράζει απόλυτα και να το «χαιρόμαστε».

Παρακάτω, δείτε τα 6 trends που αναζητούν οι περισσότεροι στο Pinterest για το 2022 και διαλέξτε ποιο θα εντάξετε στον δικό σας χώρο!

Αll about candles

Τα κεριά είναι παντού στο Instagram τα τελευταία χρόνια. Όμως, εδώ και μερικούς μήνες τα «αρχαιοελληνικά» σχέδια με αδριάντες, και γυναικεία σώματα είναι απόλυτη τάση και must στα πιο updated σπίτια. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ίσως θα λυπηθείτε να τα κάψετε!

Μια γωνιά μόνο για εσάς

Τα emotional escape rooms, αναδεικνύονται σε μεγάλη τάση για φέτος. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν χώρο (δωμάτιο ή απλώς μια γωνιά στο σπίτι) που διαμορφώνετε ακριβώς όπως σας εμπνέει – με βιβλία, mood boards, μια άνετη πολυθρόνα, αφίσες, δίσκους και ό,τι άλλο αγαπάτε και σας κάνει χαρούμενους.

Τα φυτά πρωταγωνιστούν σε αφθονία

Περισσότερο από ποτέ, τα φυτά πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση και «εισβάλλουν» σε όλους τους χώρους του σπιτιού, από την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι ως το μπάνιο. Αν το να είστε συνεπείς στο πότισμα δεν είναι το ατού σας, προτιμήστε έναν συνδυασμό με αληθινά και ψεύτικα φυτά -θα σας λύσει τα χέρια.

Koμψή πολυτέλεια

Κι όμως, ανάμεσα στα cosy trends με φυτά και βιβλία, το luxury διεκδικεί τη δική του θέση, μακριά όμως από υπερβολές. Λευκό και γήινες αποχρώσεις, deco items με λεπτομέρειες χρυσού ή μέταλλου, κεριά και μαξιλάρια με πλούσιες υφές πρωταγωνιστούν σε αυτό το trend.

Curvy έπιπλα


Τα έπιπλα χωρίς γωνίες, που μοιάζουν με μαλακά σύννεφα, είναι τα αγαπημένα των deco experts εδώ και μερικές σεζόν. Οι οβάλ, στρογγυλές γραμμές, δίνουν στο χώρο μια αίσθηση ηρεμίας και ξεκουράζουν το μάτι!

Πηγή: bovary.gr