Ηλεία

Διακρίσεις για μαθητές Δημοτικού από τη Βάρδα και το Τραγανό σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Έκλεισαν στην καρδιά τους τον Μίκη Θεοδωράκη!
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικές διακρίσεις για τρεις Ηλείους μαθητές ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για το σχολικό έτος 2022 με θέμα «Μες στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μέσα από την συνεργασία της Παιδικής Πινακοθήκης της Ελλάδας, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Ο διαγωνισμός διήρκεσε από 24 Ιανουαρίου έως 15 Απριλίου 2022 και αφορούσε τη δημιουργία ζωγραφικών έργων αφιερωμένων στη ζωή και το εμβληματικό έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, μέσα στο οποίο περικλείεται η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

«Συγχαίρω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν»

Με δήλωσή της η πρόεδρος του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανέφερε ότι: «Με τα πινέλα και τα χρώματά τους οι μαθητές του Δημοτικού που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής ζωντάνεψαν τις μελωδίες, τους συμβολισμούς και τις αξίες του αγαπημένου μας Μίκη, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένος ο φετινός μας Διαγωνισμός.

Μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, να ευχαριστήσω την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και την Κριτική μας Επιτροπή και να πω ένα μεγάλο μπράβο στους έξι νικητές.

Οι δημιουργίες όλων ήταν ένας σπουδαίος φόρος τιμής σε έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της πατρίδας μας που μέσα στην καρδιά και το έργο του κατάφερε να κλείσει όλη την Ελλάδα».

Χθες ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού όπου -όπως προαναφέρθηκε- από τους έξι συνολικά νικητές του οι τρείς είναι από την Ηλεία και πιο συγκεκριμένα οι:

– Βαγγελάκου Αλέκα, Δ’ ΤΑΞΗ, Δημοτικό Σχολείο Βάρδας
– Θανάσουλα Αθανασία, Α’ ΤΑΞΗ, Δημοτικό Σχολείο Βάρδας
– Λαμπροπούλου Βάλια, Ε’ ΤΑΞΗ, Δημοτικό Σχολείο Τραγανού

THANASOULA
LAMPROPOULOU
VAGGELAKOU

Όλη η επικαιρότητα