Εκπαίδευση Ηλεία

Διάκριση για το Γυμνάσιο Λεχαινών: Οι 6 μαθητές, ο προπονητής και το ρομπότ

Η νεολαία μας έχει μοναδικό ταλέντο και το αποδεικνύει καθημερινά. Το Γυμνάσιο Λεχαινών, συμμετείχε  με δύο ομάδες μαθητών, σύνολο έξι μαθητές,  στον διαγωνισμό ρομποτικής, που διοργανώθηκε  από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λεχαινών διακρίθηκαν και κατέλαβαν την 11η θέση ανάμεσα σε 30 ομάδες. Τώρα στις 18 Μαρτίου θα δοκιμαστούν πανελλαδικά με το ρομπότ τους και φιλοδοξούν να διακριθούν και πάλι.

Αποτέλεσμα συνεργασίας

Η μαθήτρια της Γ Γυμνασίου, Λεοντίου Χριστίνα, που συμμετείχε με την ομάδα της στον διαγωνισμό δήλωσε στην «Πατρίς»: «Και τα έξι παιδιά με την καθοδήγηση του καθηγητή μας κ. Αριστείδη Γεωργάκη, δουλέψαμε πολύ, συνεργαστήκαμε και κατεβήκαμε στον διαγωνισμό με αυτό το ρομπότ, που κατευθύνεται μέσα από ένα πρόγραμμα. Προσπαθεί να κινηθεί με μια μπάλα και στη συνέχεια να λύσει ένα «γόρδιο δεσμό» ακολουθώντας πάντα συγκεκριμένη διαδρομή. Τώρα ετοιμαζόμαστε για τον πανελλήνιο διαγωνισμό της 18ης Μαρτίου στην Αθήνα».

«Συγχαίρω τα παιδιά»

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Λεχαινών κ. Αρβανιτάκη Ευθυμία δήλωσε: «Συγχαίρω και τους έξι μαθητές και φυσικά τον καθηγητή τους κ. Γεωργάκη. Ελπίζω στην Αθήνα να έχουμε πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες.Πιστεύω στα παιδιά, είναι όλα καλά παιδιά και άριστοι μαθητές.»

«Αφιερώσαμε χρόνο»

Ο προπονητής των μαθητών, καθηγητής πληροφορικής κ. Γεωργάκης Αριστείδης δήλωσε: «Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, γιατί ο εξοπλισμός είναι πολύ ακριβός. Αφιερώσαμε χρόνο εκτός σχολείου και δεν είχαμε πολύ χρόνο στην διάθεσή μας. Τα παιδιά επελέγησαν ανάλογα με την βαθμολογία τους. Ελπίζουμε στον πανελλαδικό τι θα κάνουμε»

Οι  Περιφερειακοί διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και οι προκριματικοί έγιναν στην Πάτρα την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

Όλη η επικαιρότητα