Ελλάδα

Διακρίσεις μαθητών για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στις πόλεις – Ιδιαίτερη διάκριση των μαθητών των ΕΕΕΚ

Ακούστε το άρθρο

Η Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Αντιπροέδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού για το Νερό, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και  Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση  απονομής βραβείων για τις εκστρατείες Ecomobility (Οικολογική Μετακίνηση) και Free Mobility (ανεμπόδιστη μετακίνηση) του οργανισμού ECOCITY, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.

Απευθυνόμενη στους νεαρούς μαθητές σχολείων της χώρας μας, η Δρ. Αυγερινοπούλου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής τους στις εκστρατείες ενεργοποίησης πολιτών μέσω των οποίων οι νέοι μαθαίνουν να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας και να εργάζονται για την αναβάθμιση της ζωής στις πόλεις μας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου τονίζοντας την εφευρετικότητα και την καινοτομία των νέων ως εργαλεία επίλυσης σπουδαίων σύγχρονων προβλημάτων όπως οι κλιματικές αλλαγές, απηύθυνε πρόταση στους εκπαιδευτικούς και μαθητές, να οργανώσουν διαγωνισμό ο οποίος θα βραβεύσει τις καλύτερες προτάσεις για την μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακος, αερίου που συμβάλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη, σε άλλα υλικά, ώστε να αφαιρεθεί από την ατμόσφαιρα και να λυθεί με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου έδωσε το βραβείο οργάνωσης σε Λύκειο του Βόλου, ενώ έκανε ιδιαίτερα μνεία στους μαθητές και τους καθηγητές των ειδικών σχολείων της χώρας μας (ΕΕΕΚ) τα οποία συμμετείχαν και βραβεύτηκαν για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες στις οικολογικές και ανεμπόδιστες μεταφορές.

Για περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ECOCITY: http://www.ecocity.gr/

Όλη η επικαιρότητα