Ηλεία

Ηλεία: Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε οικίες

Μια ακόμα επιτυχία στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αποτελεί η διακρίβωση – μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου – της δράσης συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν στη διάπραξη κλοπών σε οικίες και οχήματα στην Ηλεία. 

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος τριών ανδρών, ηλικίας 27, 26 και 22 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δράστες από τις 24 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου, είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε σπίτια και δύο κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην περιοχή του Πύργου, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 60.000 ευρώ περίπου, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και κινητά τηλέφωνα.

Πως δρούσαν

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια τους.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δραστών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Τέσσερις ακόμα συλλήψεις

Εξάλλου, το μεσημέρι της Δευτέρας, συνελήφθησαν, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο ανήλικοι ηλικίας 12 και 13 ετών, διότι το απόγευμα της Κυριακής αφαίρεσαν δύο ποδήλατα, από οικία 36χρονου στον Πύργο. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ο πατέρας του 13χρονου, για την παραμέληση της εποπτείας του.

Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε της Υποδιεύθυνσης Ασφάλεια Πύργου, δύο άνδρες ηλικίας 37 και 43 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν αποφάσεις  του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών και του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 9 και 12 μηνών, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία και κλοπή. Επιπρόσθετα οι δράστες κατελήφθησαν να οδηγούν δύο αυτοκίνητα, ενώ στερούνται άδειας ικανότητας οδηγήσεως.

Όλη η επικαιρότητα