Διαλεχτές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις φέτος: Οι κορυφαίοι στο φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Share

Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που καλύπτουν τα γούστα ακόμα και του πιο απαιτητικού κοινού, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, η επίσημη παρουσίαση του οποίου αναμένεται να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι υπεύθυνοι, σχεδίασαν με προσοχή το φετινό πρόγραμμα, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών και κυρίως του Ηλειακού κοινού που κάθε χρόνο «διψά» για ποιοτικές παραστάσεις – μουσικές και θεατρικές – και το αποδεικνύει, δίνοντας δυναμικό παρών σε αυτές. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και εκδηλώσεις – παραστάσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία και τη συνεργασία και άλλων φορέων – συλλόγων της περιοχής.

Ποιους θα δούμε και θα ακούσουμε

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και το πρόγραμμα των καλλιτεχνών, που ήδη «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο και στις ηλεκτρονικές τους σελίδες, την Κυριακή 16 Ιουλίου, το κοινό θα απολαύσει στο Θέατρο «Ολυμπία» στο Φλόκα, την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Μπέζο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Ναταλία Τσαλίκη.

Στις 23 Ιουλίου, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, στον ίδιο χώρο, αναμένεται να καθηλώσει το κοινό την εκπληκτική φωνή, τα τραγούδια της αλλά και με την δυναμική σκηνική παρουσία και προσωπικότητα της.

Τα φημισμένα Russian Ballet Theater, στις 25 Ιουλίου θα παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση «Η ωραία Κοιμωμένη» και τρεις ημέρες μετά, στις 28 Ιουλίου, ο ταλαντούχος ερμηνευτής Γιάννης Χαρούλης «επιστρέφει» στο Θέατρο Ολυμπία, εκεί που αποθεώθηκε από το κοινό του το καλοκαίρι του 2014.

Οι τρεις μεγάλες Κυρίες του ελληνικού πενταγράμμου, η Μαρινέλλα, η Γλυκερία και η Ελένη Βιτάλη, στο πλαίσιο της περιοδείας τους, κάνουν στάση στο Θέατρο «Ολυμπία» στις 2 Αυγούστου, για να παρουσιάσουν ένα μουσικό θέαμα με τραγούδια του χθες και του σήμερα με τη συνοδεία 13 μουσικών.

Το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», η ξεχωριστή θεατρική παράσταση που θα συνδυάζει την ποίηση του Νίκου Καββαδία και τα τραγούδια του Θανου Μικρούτσικου, θα παρουσιαστεί στο κοινό της Ηλείας, στις 5 Αυγούστου, στο Θέατρο «Ολυμπία». Στην σκηνή, μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο θα ερμηνεύσουν οι Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μιχάλης Μαρίνος, Ιωάννης Παπαζήσης και περίπου σαράντα ακόμη μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές.

Ο Κωστής Μαραβέγιας, ο καλλιτέχνης που έχει αγαπηθεί και από το Ηλειακό κοινό, επιστρέφει…λίγα χρόνια μετά, για μια μοναδική συναυλία στις 11 Αυγούστου.

Τέλος, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά σημαντική στιγμή για το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, αποτελεί το μοναδικό αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», που ενθουσίασε το κατάμεστο Καλλιμάρμαρο πριν λίγες ημέρες, στην Αθήνα.