Ελλάδα

Διάλογοι – φωτιά στον Κορυδαλλό για σφαγές και μεταφορές πτωμάτων

Ακούστε το άρθρο

Μια ολόκληρη «φάμπρικα» εκβιασμών σε βάρος δικηγόρων, με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού και πρωταγωνιστές κρατούμενους, φέρεται να προκύπτει από τους διαλόγους- φωτιά που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ και αποτελούν μέρος της δικογραφίας.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι- ντοκουμέντο είναι ενδεικτικοί, όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές, της σκληρότητας με την οποία δρούσαν οι κατηγορούμενοι ενώ το ενδιαφέρον προκαλούν και οι επικοινωνίες που είχαν με δικηγόρους ο ρόλος των οποίων βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμφανίζεται ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης και φέρεται να πρωταγωνιστεί στους διαλόγους που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές.

Είναι το πρόσωπο που καταγράφεται να συνομιλεί , στις 8 Φεβρουαρίου 2019, με συνεργάτη γνωστού δικηγόρου από τον οποίο κατάφεραν τελικά να αποσπάσουν με εκβιασμούς και απειλές 3.000 ευρώ. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος ο οποίος έχει ως εξής:

Κατηγορούμενος: Ο κ. Δ. είναι εκεί;

Συνεργάτης: Όχι δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;

Κατηγορούμενος : Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γ… τα αγ… Είμαι ο Κ. Λ και θα του κόψω  το κεφάλι σαν κότα. Έτσι πέστου του π….

Συνεργάτης: Μα τι είναι αυτά που λέτε;

Κατηγορούμενος : Αυτό που άκουσες…Είμαι ο Λ, παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ… τα αγ…

Συνεργάτης: Μα τι λέτε;

Κατηγορούμενος: Του κ.  πάρτον και πέστου θα σε σφάξω σαν κότα, π…

Συνεργάτης: Καμία αστυνομία δεν σας έφερε

Κατηγορούμενος: Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καρ… Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π…

«Δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι»

Το ίδιο πρόσωπο εμφανίζεται να συνομιλεί με έναν από τους δολοφόνους του κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου που εκτελέστηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Ιανουάριο. Στην επίμαχη συνομιλία, μάλιστα, εμφανίζεται να του ζητά εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκε στο θύμα.

 Κατηγορούμενος: Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του.

Κρατούμενος: Δεν γινόταν. Πως να το έκανα μέσα στο δωμάτιο που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γ……..και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο.

«Να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνομιλία του φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης με δικηγόρο το όνομα του οποίου καταγράφεται σε δικογραφία που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τη δικαιοσύνη συγκεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Σ’ αυτή, ο κατηγορούμενος αναζητεί τρόπους να στείλει στην Αλβανία, τα πτώματα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου αλλά και του δεύτερου Αλβανού που ο θάνατος του παρουσιάστηκε ως δολοφονία 

Κατηγορούμενος: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Δικηγόρος: Θα κοιτάξω

Κατηγορούμενος: Κι  εγώ θα κοιτάξω. Μίλα όμως  και με τον άλλο δικηγόρο μήπως  μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία. Είναι  και  1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μ.. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μ. για να μην ….ξέρεις εσύ.

Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα