Οικονομία

Διάλογο με τους εργαζόμενους για το επικουρικό συστήνει ο Πετρόπουλος στην Εθνική

Έκκληση στην Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να διαπραγματευτεί άμεσα με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για να αποφευχθεί μια αρνητική τροπή της πορείας του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) του προσωπικού του ιδρύματος απεύθυνε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

«Πραγματικά, απορώ γιατί ούτε η τωρινή ούτε και οι προηγούμενες διοικήσεις κάθισαν να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για να βρουν λύση στο θέμα, είναι επίδειξη ανευθυνότητας και έλλειψης σοβαρότητας» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος. «Η Τράπεζα, αντί να θέτει το ζήτημα με τρόπο που θα έχει δραματικές συνέπειες, οφείλει να διαπραγματευτεί και να βρει την πρέπουσα λύση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Πετρόπουλου αποτέλεσε επιστολή προς τους εργαζόμενους που εστάλη από την διοίκηση της Τράπεζας. Η επιστολή, την οποία παρουσίασε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, αναφέρει ότι η ΕΤΕ αδυνατεί πλέον να καταβάλει τις επικουρικές παροχές του ΛΕΠΕΤΕ μετά τον Οκτώβριο του 2017. Η Κυρία Καφαντάρη ανέφερε, μάλιστα, ότι 4.900 εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας είναι ενταγμένοι στο λογαριασμό που περιλαμβάνει επίσης 16.500 συνταξιούχους. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι “φτάνουν τελεσίγραφα” στους εργαζόμενους για τη διακοπή της επικουρικής παροχής.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα