Συνεντεύξεις

Διαμαντής Κόκλας, ήρθε για να αλλάξει τα νυχτερινά στερεότυπα του Πύργου

Συνέντευξη στη Νάντια Μανιάτη!
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε να τραγουδάει πριν από λίγα γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και αναγνωρισιμότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρά το γεγονός ότι ο κορωνοιός του καθυστέρησε τα σχέδια, ο πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής Διαμαντής Κόκλας με την τόσο αισθαντική φωνή που υμνεί την αγάπη και τον έρωτα, αυτή την άνοιξη κάνει δυνατό come back στη νύχτα, βάζοντας φωτιά στην πίστα του Refren Live Stage, στον Άγιο Ιωάννη Πύργου!

Ένα νέο παιδί από τον Κακόβατο Ζαχάρως, που αγαπά τον τόπο του, με πολλά όνειρα και με «όπλο» του, την καθαρή λαϊκή φωνή, σε συνεπαίρνει και τραγουδάς μαζί του, όλα όσα νιώθεις και όσα θέλεις να πεις.

Ο Διαμαντής Κόκλας είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, με ευγένεια και πολλές ευαισθησίες, που βρίσκουν διέξοδο στο τραγούδι και στην επαφή του με τον κόσμο. Στη διάρκεια της συνέντευξης, θυμήθηκε τη μουσική διαδρομή του, την επιμονή του, τις καλές και άτυχες στιγμές, τις συνεργασίες του και τους ανθρώπους που τον πίστεψαν και τον εμπιστεύτηκαν. Όσο για το αν έκαναν καλά, η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Διαμαντή Κόκλα, είναι η καλύτερη απόδειξη και είναι αυτή που τελικά τους δικαιώνει !

Πώς ξεκίνησες να τραγουδάς ;

Μερικά πράγματα νομίζω ότι αν είναι να συμβούν, θα συμβούν…

Από μικρό παιδάκι στο σπίτι μου υπήρχε η μουσική και θυμάμαι να βάζω δίσκους βινυλίου στο πικάπ, ήμουν περίπου 5-6 χρονών.  Στο στρατό υπηρετούσα στη ΣΕΤΤΗΛ και αποφασίσαμε να κάνουμε τη βραδιά του οπλίτη. Κάποιοι φαντάροι έπαιζαν μουσικά όργανα κι εγώ στο τραγούδι. Έτσι ξεκίνησα ! Στη συνέχεια ασχολήθηκα σε διάφορα πόστα με νυχτερινά μαγαζιά και αφού ήξεραν ότι τραγουδάω, με παρότρυναν να λέω και 2-3 τραγουδάκι, ώσπου το 2014 ήρθε η πρόταση από το μαέστρο Παναγιώτη Νικολόπουλο να τραγουδήσω σε νυχτερινό μαγαζί στη Μεσσηνία, ο οποίος κυριολεκτικά μου άνοιξε το δρόμο…

Το ρεπερτόριό σου, τι τραγούδια περιλαμβάνει ;

Λαϊκό και παραδοσιακό. Θαυμάζω πολύ το Στράτο Διονυσίου, το Μανώλη Αγγελόπουλο, το Στ. Γονίδη, το Ζαφείρη Μελά και από τα παραδοσιακά το Γιάννη Κωνσταντίνου και άλλους φυσικά καλλιτέχνες που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.  Επίσης υπάρχουν και αξιόλογοι νέοι από τους οποίους ξεχωρίζω το Νίκο Οικονομόπουλο.

Άλλοι νέοι στην ηλικία σου επιλέγουν ξένη μουσική, εσύ πώς ασχολήθηκες με την  παραδοσιακή ;

Ξαφνικά και το χρωστάω στο Γιώργο Κούνα με τον οποίο ξεκίνησα να τραγουδάω σε πανηγύρια το 2016. Δύσκολος και απαιτητικός χώρος, αλλά και συνάμα ιδιαίτερος.

Η παραδοσιακή μουσική βασίζεται στη βυζαντινή μουσική είναι πολύ δύσκολη και είναι αυτή που στην πραγματικότητα σε βοηθά να τραγουδάς καλύτερα. 

Έχεις προλάβει νυχτερινή ζωή και πριν από τον κορωνοιό. Τώρα που επιστρέφουμε σιγά-σιγά , πώς βλέπεις τη διασκέδαση ;

Υπάρχουν μεγάλες αλλαγές. Ο κόσμος δεν έχει επανέλθει στον τρόπο διασκέδασης . Παρ όλη την κατάσταση έχει ανάγκη να διασκεδάσει πιο πολύ τώρα και αυτό φαίνεται. Συμμετέχει στα τραγούδια που λέμε, πετάει λουλούδια, αλλά είναι διστακτικός στο να σηκωθεί και να χορέψει στην πίστα, όπως παλιά πολλές παρέες μαζί. 

Διαμαντή θα πήγαινες σε ένα talent show ;

Όχι ! Δε νομίζω ότι βοηθάει ουσιαστικά, τουλάχιστον όχι σε αυτό το είδος που έχω επιλέξει να υπηρετώ. Η σημερινή μουσική βιομηχανία προωθεί ξενόφερτα ακούσματα και πολύ φοβάμαι ότι ή αδιαφορεί, ή προσπαθεί να σβήσει τη λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική. Στα talent shows, συνήθως κάνουν μια επιτυχία και μετά χάνονται και είναι γνωστό πλέον ότι στη μουσική έχει συσσωρευτεί πολύς κόσμος.                              

Προσωπικά προτιμώ τη διασκέδαση στον τόπο μου και βέβαια δε μου αρέσουν και οι προσβλητικές συμπεριφορές που κατά καιρούς συναντάμε σε τέτοια shows.

Το τραγούδι είναι το βασικό σου επάγγελμα ;

Όχι, δε ζω οικονομικά από το τραγούδι. Ασχολούμαι με τη γη και τους ελαιοχρωματισμούς. Η νύχτα παρά τις δυσκολίες εξακολουθεί να έχει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο αλλά δυστυχώς είναι μόνο για ένα βράδυ πλέον. Παλιά κάθε βράδυ υπήρχε διασκέδαση, λίγα χρόνια πριν η διασκέδαση ήταν κάθε Παρασκευή και Σάββατο συν τις αργίες και τώρα τραγουδάμε μόνο ένα βράδυ. Καταλαβαίνετε ότι δε ζεις δουλεύοντας μόνο 4 νύχτες. 

Πού μπορούμε να σε ακούσουμε αυτή την περίοδο ;

Εμφανίζομαι στο Refren Live Stage, στον Άγιο Ιωάννη. Είναι ένας χώρος με ιστορία και έχει διαμορφωθεί έτσι για να περνάμε καλά τηρώντας τις αποστάσεις και τα πρωτόκολλα. Είναι το μαγαζί της παρέας και της οικογένειας και σύμφωνα με το πρόγραμμα σκοπεύουμε αν όλα πάνε καλά να συνεχίσουμε το καλοκαίρι, το ζητάει άλλωστε και ο κόσμος !

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σου μέχρι τώρα ;

Τον Αύγουστο του 2019 είχα ένα ατύχημα ενώ ήμουν ενεργός τραγουδιστής και μάλιστα με προγραμματισμένες εμφανίσεις τις οποίες λόγω του ατυχήματος ακύρωσα. Το Δεκέμβριο του 2019 επανήλθα , έκανα κάποιες εμφανίσεις μέχρι το Μάρτιο του 2020 που ήρθε η πανδημία και «πάγωσε» τη διασκέδαση.

Σε ποιον θέλεις να πεις «ευχαριστώ» ;

Πρώτα από όλα στον κόσμο που με στηρίζει και έρχεται να με ακούσει. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Νικολόπουλου που με πίστεψε και με βοήθησε να μπω στο χώρο της μουσικής, τη διεύθυνση του Refren Live Stage που με εμπιστεύτηκε και όλους τους συνεργάτες.

Υπάρχει διασκέδαση στον Πύργο ;

Μετά τη δοκιμασία από την covid19, ναι, αρχίζει κάτι να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό δίνει ελπίδα και στον κόσμο που έχει ανάγκη να διασκεδάσει αλλά και σε εμάς για να το κάνουμε. Με ικανοποιεί πολύ γιατί ο κόσμος του Πύργου είναι ωραίος, ξέρει από νύχτα και γι αυτό ξέρει και να διασκεδάζει  !

 Ευχαριστούμε το Café Due Strade για τη φιλοξενία 

Όλη η επικαιρότητα