Ηλεία

Διαμαντόπουλος για το νέο περιστατικό στο Νοσοκομείο Πύργου: «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»

O διοικητής του νοσοκομείου κ. Κώστας  Διαμαντόπουλος επισημαίνει πως «είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό μας να αισθάνεται ασφαλές» – Αντιδράσεις και από τον Σύλλογο Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου 

Πανελλήνια διάσταση πήρε το θέμα της επίθεσης ηλικιωμένου συνοδού σε νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Ένα θέμα που παρουσιάστηκε αναλυτικά στο χθεσινό φύλλο της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ Πύργου».

Αρκετά Μ.Μ.Ε. από όλη την Ελλάδα αναπαρήγαγαν αυτό το γεγονός, που είχε και συνέχεια χθες, με την επίσημη δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κώστα Διαμαντόπουλου, ότι θα κινηθεί νομικά κατά του δράστη, αλλά και την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου που καταδικάζει την επίθεση κατά της νοσηλεύτριας.

Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφορικά με την επίθεση στην νοσηλεύτρια τόνισε χαρακτηριστικά.  

«Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου στις 5.30 το απόγευμα, κλήθηκε η αστυνομία από το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου, όταν όμως έφτασε ο συνοδός ο οποίος συμμετείχε στο επεισόδιο είχε ήδη αποχωρήσει. Αναμένουμε την αναφορά της νοσηλεύτριας η οποία ήταν και το θύμα του επεισοδίου, ώστε το νοσοκομείο να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Για μας είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό μας να αισθάνεται ασφαλές, γι΄ αυτό και έχουμε ενισχύσει ιδιαίτερα την απογευματινή βάρδια με προσωπικό ασφαλείας. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, και εφόσον τα γεγονότα αποτυπωθούν εγγράφως, το νοσοκομείο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αισθάνεται το προσωπικό ασφαλές στο χώρο αυτό».

Σε ερώτηση μας αν έχει υπάρξει ξανά παρόμοιο γεγονός στο νοσοκομείο Πύργου ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε.

«Σίγουρα υπάρχει μια ένταση στο νοσοκομείο, που είναι κατεξοχήν χώρος εντάσεων, όμως συνήθως λειτουργούμε κατευναστικά. Προσπαθεί το προσωπικό να ηρεμήσει τους ασθενείς ή τους συνοδούς, όμως όταν διαπιστώνεται πως κάποιοι υπερβαίνουν τα όρια καλείται η αστυνομία. Σε κάθε πάντως περίπτωση πρόκειται για μια εξαιρετική νοσηλεύτρια, που είναι αρκετά αξιόλογη στην δουλειά της, σε μια πολύ δύσκολη κλινική όπως είναι η παθολογική. Εμείς θα σταθούμε δίπλα της, γιατί θεωρούμε ότι έχει δίκιο. Ταυτόχρονα όμως είναι και άδικο να υπάρχουν επιθέσεις εναντίον του προσωπικού που εργάζεται σκληρά κάτω από δύσκολες συνθήκες».

 

Η δήλωση του προέδρου εργαζομένων νοσοκομείου Πύργου στην ΟΡΤ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου κ. Φωτόπουλος τόνισε στο δελτίο ειδήσεως της ΟΡΤ.

«Υπήρξε ένα ακραίο περιστατικό στο νοσοκομείο με τον συνοδό να επιτίθεται σε νοσηλεύτρια. Δεν έχει ξαναγίνει στο νοσοκομείο τόσο ακραίο γεγονός και φυσικά όλοι το καταδικάζουμε».

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «με λύπη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε το θλιβερό περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο Πύργου το Σάββατο 12-10-19, όπου συνοδός ασθενούς ΑΝΑΙΤΙΑ βιαιοπράγησε εναντίον  Νοσηλεύτριας, απειλώντας την ζωή της με πνιγμό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταδικάζει τέτοιες επαίσχυντες πράξεις και δηλώνει πως θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις, στηρίζοντας με κάθε τρόπο,  τα άτομα που θίγονται.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά τόσο από του εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και τους πολίτες να καταδικάσουν ηθικά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ο  «κύριος» αυτός προφανώς θεώρησε ότι μπορεί να συμπεριφέρεται προσβλητικά και βίαια στους λειτουργούς υγείας, που μάλιστα τους οφείλονται άδειες και ρεπό και βρίσκονται ήδη υπό εργασιακή εξουθένωση λόγω των συνθηκών υποστελέχωσης στο νοσοκομείο μας. 

Καλούμε την διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών επίσης να καταδικάσουν την επαίσχυντη αυτή πράξη.

Καλούμε τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας να προβεί  άμεσα σε όλες τις   νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για μια τέτοια επονείδιστη πράξη και μάλιστα στο χώρο όπου παρέχεται περίθαλψη ασθενών και να καταδείξει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ούτε αποδεκτές αλλά και ούτε ανεκτές από κανέναν».

Όλη η επικαιρότητα