Αρθρογραφία

Διαμαντόπουλος «εναντίον» Διαμαντόπουλου

Για Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Υγεία στην Ηλεία...
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την πρόσφατη δημόσια αντιπαράθεση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλου σχετικά με τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας και την Υγεία στην Ηλεία, ο τέως επικεφαλής της νεανικής Ανεξαρτησίας στο Δήμο Ήλιδας (2014-2019) Νίκος Διαμαντόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Θα αναφερθώ σε μια συνάντηση που έγινε πριν από κάποια χρόνια, στο γραφείο του τότε Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, στον Πύργο, εν σχέσει με την εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας. Παρόντες ήταν ο τότε Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, από τις τότε δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης εγώ και ο κ. Αναστάσιος Σμέρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος και κάπου στη μέση της συνάντησης, είχε έρθει και ο τότε υποδιοικητής με αρμοδιότητα τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λέντζας (ζητώντας συγγνώμη αν ξεχνάω κάποιον).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ρωτάμε τον κ. Διαμαντόπουλο, σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων ιατρών(;). Και ο κ. Κώστας Διαμαντόπουλος, επαναλαμβάνω… διοικητής τότε του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, απαντά… Και που να ξέρω εγώ;

Συγγνώμη… του λέω, εσείς δεν είστε διοικητής, ποιος να ξέρει δηλαδή;

Σε κάποιο άλλο σημείο της συζήτησης, τον ρωτάω, μήπως να φεύγατε εσείς, αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις αυτής της θέσης και να έρθει κάποιος άλλος, μήπως είναι καλύτερα;

Το αμήχανο μειδίαμα του αντί απάντησης, δυστυχώς δεν κατάφερε να υποκαταστήσει τα όσα δεινά προκάλεσε για την Υγεία στην Ηλεία, αν και σίγουρα κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα έκανε προφανώς και ορισμένα θετικά πράγματα και ας του αναγνωριστούν.

Αυτός ο κύριος λοιπόν που ομολόγησε ότι ως υπεύθυνος για τον πλέον ευαίσθητο και σημαντικό τομέα για μια κοινωνία, δεν ήξερε τι του γίνεται, βγαίνει συχνά – πυκνά (στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) εκφράζοντας τις -όποιες- θεωρίες του, ακόμη και κάτι σαν… Νέστωρ ή τιμητής για την Υγεία στην Ηλεία, ενώ είχε τη θέση ευθύνης, ώστε να λειτουργήσει εν τοις πράγμασι. Είναι δικαίωμα του κ. Κώστα Διαμαντόπουλου και του καθενός, να βγαίνει και να λέει ότι θέλει ή ότι έκανε ξεχνώντας όμως να πει τι δεν έκανε, αλλά είναι και υποχρέωση σε γνωρίζοντες δυο πράγματα, να πούμε… για δες ποιος μιλάει!

 Υ.Γ.:   Η Υγεία για μια κοινωνία, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και όχι παιχνίδι στα χέρια διορισμένων… κομματαρχών και μανατζαρέων, οι οποίοι μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί και να νομίζουν ότι αν ή όταν χρειαστεί, θα πάρουν και καμιά τοπικιστική ψήφο παραπάνω, αφού δεν μπορούν να την κερδίσουν μέσα από τις ιδέες τους και το έργο τους.

Όλη η επικαιρότητα