Ηλεία

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο νοσοκομείο του Πύργου

2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο απευθύνει το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, ώστε αύριο στις 8 το πρωί να πραγματοποιηθεί συμβολική διαμαρτυρία στο νοσοκομείο του Πύργου και όλοι οι ασθενείς να εξετασθούν εντελώς δωρεάν. Η διαμαρτυρία θα αφορά την υποστελέχωση του νοσοκομείου και την κατάργηση των 5 ευρώ  και του 1 ευρώ για την κάθε ιατρική συνταγή.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ , Παναγιώτης Γιάνναρος κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα να εμπαίζει τους συνταξιούχους και στο θέμα της ιατρικής περίθαλψης και στο ζήτημα των συντάξεων.

«Μπορεί η κυβέρνηση να άλλαξε, αλλά η πολιτικοί παραμένει ίδια και οι νόμοι του μνημονίου που κατακρεούργησαν τις συντάξεις μας είναι σε ισχύ. Και τα τρία νοσοκομεία της Ηλείας λειτουργούν χάρη στον υπερβάλλοντα ζήλο των γιατρών»

Ο κ.Γιάνναρος και οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα αφού προ ημερών είχαν συνάντηση με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών. Χαρακτηριστικό είναι το παραδείγματα σύμφωνα με τον κ.Γιάνναρο της παθολογικής κλινικής που λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς τη στιγμή που οι οργανικές θέσεις είναι επτά. Η ίδια εικόνα υπάρχει βέβαια και σε άλλες κλινικές όπως η ορθοπεδική, η γυναικολογική, η καρδιολογική και η μονάδα τεχνητού νεφρού.

«Στην καρδιολογική κλινική ένας γιατρός μπορεί να εφημερεύει μέχρι και 48 ώρες! Τι γνωμάτευση να κάνει μετά; Άνθρωπος είναι» τόνισε εμφανώς αγανακτισμένος.

περικοπές συντάξεων

Από την κουβέντα φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει το θέμα των συντάξεων και οι πιέσεις που ασκούνται από τα τεχνικά κλιμάκια των εταίρων προς την κυβέρνηση για περικοπή κατά 90% των επικουρικών συντάξεων.

«Θέλουν να τις εξαφανίσουν τις επικουρικές. Και σειρά θα πάρουν οι κύριε. Η κυβέρνηση ας ψηφίσει ένα νόμο  που να καταργεί τους εφτά νόμους των μνημονίων που πετσόκοψαν τις συντάξει μας» υπογράμμισε ο κ.Γιάνναρος απευθυνόμενος στην νέα πολιτική ηγεσία.

μαζί και συνδικάτο οικοδόμων

Μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ συστρατεύεται και το συνδικάτο οικοδόμων νομού Ηλείας που εξέδωσε ήδη σχετική απόφαση συμπαράστασης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται και άλλοι φορείς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένα μείζον θέμα που απασχολεί φυσικά τόσο τους πολίτες όσο και τους γιατρούς των νοσοκομείων.

Βασίλης Σφήνας

(vasilis.sfinas@gmail.com)

Όλη η επικαιρότητα