Ηλεία

Σύλλογος Καθηγητών 1ου Γυμν. Πύργου: Ζητούν να κλείσει το σχολείο λόγω κρουσμάτων Covid-19

Ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου εξέδωσε ανακοίνωση.
Ακούστε το άρθρο

Ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που παρατηρείται τόσο στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, όσο και πολλά σχολεία του Πύργου και της Ηλείας, γενικότερα.

Η ανακοίνωση: 

Ο Σύλλογος των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου διαμαρτύρεται έντονα γιατί σε ένα πολυδύναμο σχολείο με σύνολο περίπου 360 μαθητών, έχουν εκδηλωθεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού (σε περισσότερα από τα μισά τμήματα) τα οποία καθημερινά αυξάνονται και το σχολείο παραμένει σε κανονική λειτουργία.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι και λόγω των καιρικών συνθηκών απειλείται άμεσα η υγεία τόσο των μαθητών μας, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ανεμβολίαστοι, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ενώ τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλο το σχολείο το ΥΠΑΙΘ απλά διαφυλάττει το γράμμα του νόμου (50% +1 κρούσματα) και δεν προβαίνει σε αναστολή της λειτουργίας ούτε σε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, που θα αναχαίτιζε σημαντικά την μετάδοση του ιού.

Για το ΥΠΑΙΘ παραμένουμε απλοί αριθμοί και όχι άνθρωποι που ανήκουν σε οικογένειες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε άμεσα κάθε αρμόδιο φορέα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα αναστέλλοντας προς το παρόν τη λειτουργία του σχολείου και μειώνοντας άμεσα τον αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα” καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλη η επικαιρότητα